Haluatko helpon arkiruokaohjeen, joka sopii myös joulupöytään? Piparjuuri ja silakka on täydellinen makujen yhdistelmä
Viisi ainesta ja hieman suolaa. Siinä kaikki mitä tarvitset tähän Milla Smedlundin ja Teemu Pihlajasalon silakkavuokaan, jolla he osallistuivat Strömsön silakkahaasteeseen. Me pidimme erityisesti ohjeen helppoudesta ja vuoan raikkaasta mausta.
Piparjuurisilakat
Valmistusaika: 45 min, josta valmisteluaika 20 min
Ainekset
300g silakkafileitä
1,5 tl suolaa
2 rkl tilliä
2 dl kuohukermaa
2,5 rkl tai maun mukaan raastettua piparjuurta
korppujauhoja pinnalle
Ohjeet
Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Sirottele päälle suolaa ja hienonnettua tilliä.
Kääri fileet rullalle ja lado ne tiiviisti uunivuokaan.
Sekoita piparjuuriraaste ja kuohukerma keskenään ja valuta seos tasaisesti silakoiden päälle.
Lopuksi ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Tarjoiltu perunamuusin kanssa.
Lopusta piparjuurta saa tuorejuustoon sekoitettuna leivälle maukkaan levitteen.
”Tässä reseptissä piparjuuri antaa potkua silakoille ja kerma täyteläisesti pehmentää makua. Tämä on oma reseptimme, mukailtu resepteistä joissa on käytetty piparjuuritahnaa.
Olemme syksyisin käyneet Raippaluodon sillalla litkaamassa silakoita siitä alkaen, kun 2018 muutimme Vaasan seudulle. Olemme nyt 32- ja 31- vuotiaita ja olemme useimmiten olleet nuorimpia litkaajia.
Tämä resepti on meillä vakiintunut käyttöön ja on paistettujen silakoiden kanssa yksi suosikkisilakkareseptimme. Sriracha-pankopaneroidut silakat on myös erikoisuutemme, mutta se ei ole jouluinen kuten piparjuurisilakat.”
Terveisiä,
Teemu Pihlajasalo ja Milla Smedlund