Hyppää pääsisältöön

Yle Radio 1

Keskustelevassa Sohvakirkossa ruoditaan kasteen merkitystä eri elämänvaiheissa

Päivitetty 04.01.2023 13:20.
Sohvakirkon keskustelijat ja muusikot Viikin kirkossa.
Kuvateksti Kaste-teemainen Sohvakirkko tallennettiin Viikin puukirkossa.
Kuva: Kirkon viestintä / Elina Vaittinen

Sohvakirkossa kajahtelee myös pelimannihenkinen virsipoljento

Sohvakirkko - jumalanpalvelus keskustellen. Mitä kaste merkitsee?

Ohjelma ei ole enää saatavilla

Tammikuun Sohvakirkossa Yle Radio1:llä sunnuntaina 8.1. klo 10 syvennytään miettimään kasteen merkitystä teemalla Kaste on suoja. Mitä aikuisena merkitsee tieto siitä, että on saanut lapsena kasteen? Mitä kaikkea kaste lupaa? Millaista on tulla kastetuksi luterilaiseen kirkkoon teini-iässä?

Sohvakirkko - jumalanpalvelus keskustellen on radionomainen jumalanpalvelusohjelma, jossa saarna on keskustelumuotoinen. Kasteen sunnuntain Sohvakirkossa ovat keskustelijoina Suomen evankelisluterilaisen kirkon uusimman virallisen lähetysjärjestön, Evankelisen lähetysyhdistyksen eli Elyn musiikkisihteeri Heini Kataja-Kantola sekä perheenäiti, muusikko ja opettaja Elisa, joka kastettiin 14-vuotiaana luterilaisessa seurakunnassa. Keskustelua luotsaa toimittaja-pappi Elina Vaittinen.

Kastevirsiä ja kansanmusiikkisävyjä

Sohvakirkossa kuullaan mm. Heini Kataja-Kantolan säveltämä ja sanoittama Kastelaulu sekä kastejuhlista tuttuja virsiä, kuten Mä silmät luon ylös taivaaseen.

Ohjelman loppumusiikkina kuullaan pelimannihenkisesti soitettu Siionin kanteleen laulu Nyt kiitos Herran Jeesuksen. Siionin kannel on evankelisen herätysliikkeen laulukokoelma.

Sohvakirkon muusikoina ovat Heini Kataja-Kantola, urut ja laulu, Tuuli Kantola, Kanerva Kantola ja Elina Vaittinen, laulu, Aapeli Hakala, piano ja laulu sekä Juho Valtonen, viulu ja laulu. Juho Valtonen on helsinkiläinen viulisti, joka on opiskellut viulunsoittoa myös Wienissä. Hän on mm. kolmen muun suomalaisviulistin joukossa osallistunut Sibelius-viulukilpailuun vuonna 2015.

Sohvakirkko on tallennettu Viikin kirkossa 20.12. ja ohjelma on Kirkon viestinnän tuotantoa.

Sohvakirkko sunnuntaina 8.1. klo 10, Yle Radio1 ja Areena.