Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Erittäin suositun Pyöreän pöydän puheenjohtajaksi astuu palkittu journalisti Olli Seuri

Olli Seuri
Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu

Suorapuheiset keskustelut täyttävät tammikuussa 16 vuotta.

Pyöreän pöydän puheenjohtajana aloittaa palkittu Ylen toimittaja, yhteiskuntatieteiden tohtori Olli Seuri. Hän johtaa suosittua keskusteluohjelmaa ensimmäisen kerran keskiviikkona 1.2.2023.

Viime vuosina Seuri on kehittänyt uusia audiokonsepteja, mutta hän sanoo olevansa innoissaan mahdollisuudesta tehdä ohjelmaa, joka on vakiinnuttanut paikkansa.

– Yksi johtoajatus urallani on ollut edistää fiksua, joskus hyvinkin erimielistä, mutta toisia kunnioittavaa yhteiskunnallista keskustelua. Nyt pääsen ikään kuin valmiiseen pöytään jatkamaan työtä hienon porukan kanssa, Seuri sanoo.

– Lisäksi olen innoissani mahdollisuudesta päästä taas radion suorien lähetysten pariin. Jotain todella erityistä tapahtuu punaisen studiovalon palaessa.

Seurille radio on entuudestaan tuttu väline

Olli Seuri tunnetaan radiosta (mm. Ykkösaamu), podcasteista (mm. Avoin kysymys, Jaa, ei,tyhjiä, poissa ) ja tv:stä (mm. Viimeinen sana). Hän on saanut Bonnierin Suuren journalistipalkinnon vuoden journalistina v. 2018 ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon v. 2019.

Olli Seuri palaa Yleen oltuaan viime syksyn Yhdysvalloissa Wilson Centerissä vierailevana tutkijana.

Seuri astuu todella suuriin saappaisiin, sillä hänen edeltäjänsä Pauli Aalto-Setälä luotsasi keskusteluraatia ansiokkaasti vuosien ajan. Aalto-Setälä ilmoitti joulukuussa 2022 ryhtyvänsä ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa.

Tutut Pyöreän pöydän ritarit jatkavat tiukkaa väittelyään

Kevätkauden väittelyt alkavat joulutauon jälkeen jo ennen Seurin kauden alkamista, keskiviikkona 11.1.2023, ja tammikuun lähetyksissä keskustelijoita pitää kurissa Ruben Stiller.

Suorapuheisina keskustelijoina jatkavat vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard, kirjailija Juha Itkonen, professori Anu Koivunen, kolumnisti, pastori Hilkka Olkinuora, professori Mika Pantzar, yrittäjä Pekka Seppänen, toimittaja Ruben Stiller, toimitusjohtaja Taru Tujunen ja muusikko Maija Vilkkumaa.


Pyöreä pöytä on 16 vuoden ajan sekä ihastuttanut että ärsyttänyt kuuntelijoita aihevalinnoillaan ja näkökulmillaan. Ohjelma kuultiin radioaalloilla ensi kertaa tammikuussa 2007. Vakioritareista kolme kerrallaan tuo lähetykseen oman väitteensä ajankohtaisesta aiheesta, josta mielipiteitä vaihdetaan noin yhdeksän minuutin ajan ja sitten aihe vaihtuu.

Pyöreä pöytä on kuunneltavissa Yle Radio Suomessa ja Yle Areenassa suorana keskiviikkoisin klo 17.30–18.00, ja sen jälkeen podcastina Areenassa.

Viime vuonna lähetystä kuunteli suorana radiosta keskimäärin vajaat 180 000 korvaparia, ja podcast oli viikoittain Areenan kuunnelluimpien audioiden joukossa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa