Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Olympialaiset näkyvät Ylen kanavilla vuoteen 2032 asti

Olympiarenkaat
Kuva: Getty Images

Kesä- ja talviolympialaiset nähdään Ylellä vuodesta 2026 alkaen entistä laajemmin ja ilman lajirajoituksia. Myös olympiajääkiekko palaa Ylen kanaville.

Yle on hankkinut olympiaoikeudet vuosille 2026–2032. Kansainvälisen olympiakomitean (IOC) kanssa solmittu sopimus kattaa kesä- ja talviolympialaisten kaikki mediaoikeudet. Yle oli mukana Euroopan yleisradiounionin (EBU) jäsenmaiden jättämässä yhteistarjouksessa, ja oikeudet myönnettiin Euroopassa EBU:lle ja Warner Bros. Discoverylle.

”Tämä on meille hieno päivä. Yle on ollut tiiviisti mukana pitkissä neuvotteluissa olympiaoikeuksien palauttamiseksi julkisen palvelun mediayhtiöille Euroopassa. Juuri tämänkaltaisia sisältöjä suomalaiset meiltä odottavat”, iloitsee Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Tuore sopimus kattaa esitysoikeudet kaikkiin olympialaisten lajeihin, jonka myötä olympialaisten jääkiekko, vesiurheilu sekä koripallo palaavat Ylen kanaville vuodesta 2026 alkaen.

Olympialaisten välittäminen yleisölle kuuluu Ylen ydintehtäviin, ja kisat ovat valtioneuvoston listalla yhteiskunnallisesti merkittävistä tapahtumista, jotka tulee televisioida vapaasti katseltavilla tv-kanavilla suomalaisille.

”Haluamme tarjota suomalaisten suurimmat yhdistävät elämykset ja kansakunnan muistijäljet. Uusi sopimus mahdollistaa tämän selvästi laajemmin kuin nykyinen ja on olennainen osa Ylen julkisen palvelun tehtävää. Sopimuksen myötä suomalaiset näkevät olympialaiset vapaasti yli tämän vuosikymmenen”, kuvailee Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Ylellä on jo aiemmin hankitut oikeudet seuraaviin, Pariisissa 2024 järjestettäviin kesäolympialaisiin yhdessä Discoveryn kanssa. Ylellä on yksinoikeudet samana vuonna Pariisissa pidettäviin paralympialaisiin.

Tänään julkistettu sopimus lisää Ylen olympiakattaukseen Milano-Cortinan 2026 talviolympialaiset, Los Angelesin 2028 kesäolympialaiset, Brisbanen 2032 kesäolympialaiset sekä vuoden 2030 talviolympialaiset, joiden järjestäjä ei ole vielä selvillä.

Viimeksi Ylen kanavilla on nähty Tokion kesäolympialaiset vuonna 2021 ja Pekingin talviolympialaiset vuonna 2022. Tokion olympialaiset tavoittivat pelkästään tv:ssä 3,7 miljoonaa suomalaista ja Pekingin kisat 3,9 miljoonaa suomalaista.

Sisältö muilla kielillä