Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Koronavirus leviää yhä – kerro meille, mikä sinua juuri nyt koronassa askarruttaa

Kysy koronasta -grafiikka.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Koronatauti ei ole hävinnyt minnekään, vaikka pandemian alusta on jo kolme vuotta. Nyt huolta herättää Suomeenkin levinnyt Kraken-variantti. Lähetä kysymyksesi asiantuntijoille oheisella lomakkeella.

Kolmen vuoden aikana moni meistä on saanut omakohtaisia kokemuksia koronaviruksesta. Meitä on rokotettu, ja jotkut ovat sairastaneet koronataudin moneenkin kertaan.

Terveydenhuollon asuantuntijoiden mukaan korona-aika ei ole ohi. Esimerkiksi THL:n kokoamien alustavien tietojen mukaan koronavirus aiheutti viime vuonna suoraan noin 3 500 kuolemaa. Yle kertoi jutussaan tammikuussa, että koronavirus tulee olemaan merkittävä kuolinsyy myös jatkossa.

Ensimmäisten vuosien kaltaisia rajoituksia ei ole suunnitteilla, joten jokainen päättää itse, miten toimii suojautumisen suhteen. Miten sinä suojaudut? Mikä sinua kevään koronatilanteessa mietityttää? Mitä haluaisit kysyä asiantuntijoilta?

Kysymyksiin ovat vastaamassa THL:n rokotetutkija ylilääkäri Hanna Nohynek sekä tartuntataudeista vastaava lääkäri Helsingin kaupungilta, ylilääkäri Sanna Isosomppi. Toimittajina ovat Markus Turunen ja Paula Jokimies.

Toivotamme sinut tervetulleeksi KYSY!-lähetykseen, jossa voimme myös yhdessä pohtia, mitä olemme yhteiskuntana ja yksilöinä oppineet tästä poikkeusajasta.

KYSY! Koronasta kuullaan Radio Suomessa torstaina 2.2.2023 klo 18–20.
Suoran lähetyksen aikana voit soittaa p. 0203 17 600 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min). Lisäksi otamme vastaan viestejä WhatsAppilla numeroon 040 14 55 666.


Muokattu 3.2.2023: Lomake poistettu.

Lisää aiheesta Yle Areenassa