Hyppää pääsisältöön

Abitreenit

Osallistutko pitkän ruotsin, psykologian tai lyhyen matematiikan ylioppilaskirjoituksiin? Hae mukaan Abitreenien suoriin yo-koelähetyksiin!

Päivitetty 15.03.2023 12:04.
Abitreenien suorassa lähetyksessä miesoletettu opettaja katsoo oikealla puolella istuvaan abiin (naisoletettu), joka selittää käsiään käyttäen. Studion sävy on sininen, abin paita on punainen.
Kuvateksti Abitreenien suorissa yo-koelähetyksissa kohtaavat abi, opettaja, sensori ja juontaja.
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Ylioppilaskokeet alkavat 14.3.2023 ja samalla käynnistyvät myös Abitreenien yo-koelähetykset. Haluaisitko päästä keskustelemaan kirjoittamastasi aineesta kokeen jälkeen asiantuntijoiden kanssa? Hae mukaan Abitreenien lähetykseen!

Abitreenien koelähetyksessä käydään läpi päivän yo-kokeet abin, opettajan, sensorin sekä juontajan kanssa. Koelähetys tarjoaa hyvän vastauksen piirteet, keskustelun ja vertaistuen juuri kirjoittaneelle lukiolaiselle. Haluaisitko sinä tulla lähetykseen keskustelemaan kirjoittamastasi yo-kokeesta? Etsimme jokaiseen lähetyksessä käsiteltävään kokeeseen yhtä abivierasta studioon.

Mitä odotamme abilta?

Haluamme kuulla sinulta, minkälainen yo-koe oli lukiolaisen näkökulmasta. Abivieraana saat jakaa huomioita, kysymyksiä ja näkemyksiä päivän kokeesta.

Sinun ei siis tarvitse olla aineen asiantuntija eikä kympin oppilas, vaan kertoa, millaisia ajatuksia ja kysymyksiä koe kirjoittajissa herätti. Saat myös antaa rohkeasti palautetta ja kehitysideoita kokeeseen liittyen sekä jakaa omat kokemuksesi ja vinkkisi kokeeseen valmistautumisesta.

Perustietoa hakijoille

Paikka: Lähetykset kuvataan Yleisradion studiolla Helsingin Pasilassa.
Saapuminen: Vieraiden tulee olla paikalla puolitoista tuntia ennen lähetyksen alkua. Lähetys alkaa kello 18.00. Huomioithan siis, että sinun on mahdollista olla paikalla Pasilassa koepäivänä viimeistään kello 16.30.
Palkkio: Yle korvaa osallistujille kohtuulliset matkakulut ja maksaa palkkion lähetyksessä esiintymisestä.
Aiemmat lähetykset: Syksyn 2022 lähetyksistä saat parhaimman kuvan siitä, millainen tunnelma, lavastus ja kokoonpano lähetyksessä on. Katso lähetyksiä Yle Areenasta.
Lisätiedot: marjukka.mattila@yle.fi / 044 4214821

Kevään Areena-lähetykset

ti 14.3. Äidinkieli ja kirjallisuus, lukutaidon koe

ma 20.3. Englanti, pitkä oppimäärä

ke 22.3. Matematiikka, lyhyt ja pitkä oppimäärä

pe 24.3. Psykologia, historia, fysiikka

ma 27.3. Ruotsi, keskipitkä ja pitkä oppimäärä

ke 29.3. Yhteiskuntaoppi, kemia ja elämänkatsomustieto

Kiinnostuitko? Hae heti!

Lähetä hakemuksesi alla olevalla lomakkeella. Käymme läpi hakemuksia niiden saapumisjärjestyksessä.

Kysely on sulkeutunut. Kiitos kaikille hakijoille!

Yle Abitreenien tietosuojaseloste

Juttua päivitetty 8.2.2023: korjattu ingressiin oikea vuosiluku.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Keskustelu

Keskustelu sulkeutuu 31.3.2023.