Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Musiikin erikoisohjelmia kuullaan yhä Ylen radiokanavilla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Kalevaan 25.1.2023.

Juha Varjo kirjoitti (Kaleva 24.1.) Ylen lakkauttaneen musiikin erikoisohjelmat radiossa. Ylen radiokanavilla kuullaan kuitenkin yhä joka viikko yli 50 tuntia toimitettuja musiikkiohjelmia. Ohjelmien lisäksi radion musiikkitarjontaa täydentävät toiveohjelmat, konsertit ja kanavien lähetysvirrassa soiva musiikki.

Ylen radiokanavat tarjoavat yhteensä lähes 40 erilaista toimitettua musiikkiohjelmaa sekä Yle Radio Suomessa, Yle Radio 1:ssä että YleX:llä – tähän päälle vielä koko ruotsinkielinen tarjonta. Skaala on laaja aina rockista grimeen ja jazzista iskelmään, ja viikottain toimitettua musiikkiohjelmistoa kertyy yhteensä noin 50 lähetystunnin verran. Kun konsertit, toiveet ja käsinpoimitun musiikin ohjelmat lasketaan mukaan, luku nousee yli sadan viikkotunnin.

Perinteisen radion musiikkijournalismin lisäksi on aivan yhtä tärkeää palvella myös niitä musiikista kiinnostuneita yleisöjä, joita radiokanavamme eivät tavoita. Nuoremmalle osalle yleisöä perinteiset musiikkiohjelmat eivät välttämättä ole tuttuja, mutta he kaipaavat silti toimitettuja musiikkisisältöjä eri tavalla toteutettuina ja tarjoiltuina. Näitä sisältöjä Ylessä tekee joukko ammattitaitoisia ja asiaan perehtyneitä musiikkitoimittajia.

Me Ylenä haluamme olla Suomen moniäänisin musiikkitalo, ja siihen vaaditaan monipuolisia ohjelmia ja sisältöjä Ylen eri alustoilla – olivat ne sitten radiokanavia, toimitettuja ohjelmia tai kokonaan verkossa julkaistavia musiikkisisältöjä.

Roots-musiikkiakin kuullaan yhä Ylen radiokanavilla: jatkossa sille on kesäsarjojen lisäksi omistettu erikoislähetys klo 20–22 Yle Radio Suomessa joka kuun viimeinen tiistai.

Jonna Ferm
radio- ja audiopäällikkö, Yle