Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

MM-kisaputki kruunaa lumilajien kevätkauden Ylen kanavilla

Urheilustudion kasvot
Kuva: Jukka Lintinen / Yle

Talviurheilun kevätkausi huipentuu lumilajien MM-kisoihin helmi–maaliskuussa Yle TV2:ssa, Yle Areenassa, Yle Puheella, Yle.fi-verkkosivuilla ja Yle-sovelluksessa.

Talven odotetuin kisaputki käynnistyy alppihiihdon ja ampumahiihdon MM-kisojen parissa helmikuun alkupuolella ja huipentuu lumilautailun ja freestylen sekä pohjoismaisten lajien MM-kisoihin.

Suomalaisittain suurimmat odotukset kohdistuvat pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoihin Slovenian Planicassa, jossa ratkaistaan maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn maailmanmestaruudet.

Urheilustudio tuo kotikatsomoihin kaikkien aikojen MM-kisojen etkot, kilpailut ja jatkot. Tällä kertaa yleisö pääsee osallistumaan kisahuumaan paremmin kuin koskaan aikaisemmin, siitä pitävät huolen chat jokaisena kisapäivänä sekä muista arvokisoista suomalaisille tuttu Kisapähkinä, jossa testataan yleisön laji- ja Urheilustudio-tietämystä”, kertoo talvilajien ja Urheilustudion päätuottaja Laura Lehtonen.

Koko kisaputkea seurataan kattavasti Ylen verkkosivuilla ja Yle-sovelluksessa. Yle Urheilun liveseurannasta löytyvät näyttävät klipit, kiinnostavimmat puheenaiheet ja tuoreimmat kisauutiset. Kisapäivien jatkoja vietetään myös Urheilustudion suosituissa Instagramin live-lähetyksissä, joita on luvassa kisojen jokaisena päivänä.

Janne Ahonen ja Kalle Palander pitelevät Urheilustudio-mukeja
Kuvateksti Janne Ahonen ja Kalle Palander valmiina kisaputkeen.
Kuva: Jukka Lintinen / Yle

Kisaputken tiimissä huippunimet Kaisa Mäkäräisestä Kalle Palanderiin

Urheilustudion tutut juontajat, selostajat ja asiantuntijat Petra Mannerin ja Riku Salmisen johdolla välittävät tunnelmaa kotikatsomoihin koko kisarupeaman ajan.

Helmikuun alkupuolella starttaavien ampumahiihdon MM-kisojen asiantuntijoina toimivat Kaisa Mäkäräinen ja Ville Kotikumpu, ja selostaja Johannes Oikarinen avaa suosittua lajia katsojille tuttuun tapaan. Alppihiihdon puolella MM-kisojen selostamossa kuullaan Kalle Palanderia ja Nina Vanhataloa.

Kisaputken päättävät pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat, jolloin ruudussa nähdään asiantuntijoista mm. Janne Ahonen, Petter Kukkonen, Kalle Lassila, Ville Nousiainen ja Aino-Kaisa Saarinen. Planican MM-kisat selostavat tv:ssä Kimmo Porttila ja Mikko Hannula. Radiossa selostajina toimivat Joel Holma ja Simo Leinonen.

Urheilustudiolle tuttuun tyyliin MM-kisojen aikana tavataan mielenkiintoisia vieraita ja sukelletaan ajankohtaisiin ilmiöihin.

Keski-Euroopassakin arvostettu lajilegenda Janne Ahonen ryhtyy matkaoppaaksi Der Mann mit der Maske - Jannen jäljillä -juttusarjassa ja esittelee katsojille omalta uraltaan merkittäviä paikkoja ja ihmisiä. Jannen seuramatkoilta ei yllättäviä tilanteita ja kohtaamisia puutu!

MM-kisaputki Ylen kanavilla:

Alppihiihdon MM-kisat Ranskassa

6.–19.2. Yle TV2 ja Yle Areena

Alppihiihdon MM-kilpailut käydään ensimmäistä kertaa lajin historiassa Ranskan Méribelissä ja Courchevelissa. Kisat käynnistyvät tuttuun tapaan alppiyhdistetyllä ja vauhtilajeilla, toisella kisaviikolla ratkotaan maailmanmestaruudet tekniikkalajeissa. Kisat selostavat suomeksi Nina Vanhatalo ja Kalle Palander, ruotsiksi Kristian Karlsson ja Marcus Sandell.

Ampumahiihdon MM-kisat Saksassa

8.–19.2. Yle TV2 ja Yle Areena

Ampumahiihdon MM-mitaleista kilpaillaan tällä kertaa Saksan Oberhofissa. Ensimmäisen kisaviikon ohjelmassa ovat sekaviesti, pikamatkat sekä takaa-ajot. Jälkimmäisen viikon lajeina ovat normaalimatkat, viestit ja yhteislähdöt. Kisat selostaa suomeksi Johannes Oikarinen ja ruotsiksi Magnus Eklöv. Asiantuntijoina Kaisa Mäkäräinen ja Ville Kotikumpu.

Lumilautailun ja freestylen MM-kisat Georgiassa

19.2.–5.3. Yle TV2 ja Yle Areena

Maailman parhaat lumilautailijat ja freestylelaskijat kokoontuvat Georgiaan ratkomaan maailmanmestaruudet. Yle näyttää kaikki finaalitapahtumat. Selostajana Sami Saarenpää, asiantuntijoina Juho Kilkki, Arttu Kiramo, Anton Lindfors, Peetu Piiroinen ja Roope Tonteri.

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat Planicassa

21.2.–5.3. Yle TV2, Yle Areena ja Yle Puhe

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruudet ratkaistaan Planicassa, Sloveniassa. Urheilustudiosta tutut äänet ja kasvot välittävät kisatapahtumat kotikatsomoihin tv:ssä, radiossa ja Yle Areenassa. TV-selostajina ovat Kimmo Porttila ja Mikko Hannula. Yle Puheessa tunnelmaa virittävät Joel Holma ja Simo Leinonen. Asiantuntijoina nähdään ja kuullaan Janne Ahonen, Petter Kukkonen, Kalle Lassila, Tommi Nikunen, Ville Nousiainen ja Aino-Kaisa Saarinen.