Hyppää pääsisältöön

Historia

Elävä historia vie matkalle osmaniajan haaremeista suomalaisiin lähiöbaareihin – uusi podcast kertoo kiehtovimmat menneisyyden tarinat ja purkaa myyttejä

Naisen kasvot valokuvassa puoliksi mustavalkoisena ja puoliksi värikuvassa. Päällä teksti Elävä historia.
Kuvateksti Elävä historia – uusi jakso maanantaisin Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä
Kuva: Hans Weckman, Yle / Atelier Hynninen, Pielisen museo

Kuuntelemalla näet maailman toisin. Ylen historiatoimittajien uusi podcast Elävä historia alkaa maanantaina 6.2.2023.

Ylen Elävä historia vie sinut muinaisesta Egyptistä Suomen lähihistoriaan – eri aikakausien ihmisten tarinoihin, elämäntilanteisiin ja valinnan mahdollisuuksiin.

Tarjolla on uusi jakso kerran viikossa maanantaisin

Ylen Elävä historia tarjoaa kevätkaudella tarinoita suomalaisten aatelisnaisten kohtaloista hulluuteen asti menneissä valtataisteluissa, Suomen sotien välisten ääriliikkeiden vallankumoussuunnitelmista, alkoholin tarjoiluun ja myyntiin liittyvistä kummallisuuksista Suomessa, Turkin osmaniaikaisten itsevaltiaiden valtapyrkimyksistä sekä kruunupäiden oudoimmista skandaaleista kautta historian.

Elävä historia ratkoo menneisyyden mysteereitä ja purkaa myyttejä, jotta luulot eivät ohjaisi elämäämme.

Maailma ei ole niin yksioikoinen kuin googlaamalla voisi luulla. Monella nykypäivän ilmiöllä on yllättävän monisyiset juuret. Ymmärtämällä historiaa ymmärrämme paremmin nykyistä, ja voimme nähdä mihin olemme menossa. Toistaako historia itseään, vai olemmeko ihmiskuntana sittenkin oppineet jotakin – edes hetkellisesti?

Toimittajina historia- ja tiedesarjoistaan tunnetut Harri Alanne, Seppo Heikkinen, Jussi Nygren, Riikka Suikkari, Pasi Toiviainen ja Virpi Väisänen.

Lisää aiheesta Yle Areenassa