Hyppää pääsisältöön

Hengaillaan

Hengaillaan

Näin teet perinteiset Mozartin kuulat helposti kotona!

Päivitetty 29.01.2023 11:11.
Itsetehtyjä suklaamakeisia, Mozartin kuulia, näyttävässä veistosastiassa, jossa on myös höyryä.
Kuva: Annamaria Palsi-Ikonen / Yle

Ensimmäisen Hengaillaan lähetyksen ruokaosiossa matkattiin Salzburgiin ja Itävaltaan valmistamaan perinteistä paikallista herkkua.

Ensimmäisessä Hengaillaan lähetyksessä vierailtiin Salzburgissa. Tästä artikkelista löydät näissä kohteeseen liittyvän reseptin.

Perinteiset Mozartin kuulat

Ainekset

  • 150 g Nougatia

  • 80 g Pistaasipähkinää

  • 250 g Vihreää marsipaania

  • 1 dl Tomusokeria

  • 300 g Maitosuklaata

  • 300 g Mantelimassaa

  • 1 kpl Sitruuna

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 c ja laita valmiiksi uunipelti leivinpaperilla. Pilko valkosuklaa pieneksi muruksi pellille ja paahda suklaata uunissa noin 5 min. Anna jäähtyä, pilko uudelleen vielä pienemmäksi. Laita suklaa jääkaappiin kulhossa. Lisää glitteriä vasta juuri ennen käyttöä.

Leikkaa pistaasi tasaisen hienoksi ja laita yleiskoneen kulhoon. Lisää tomusokeri, marsipaani, pistaasipähkinät ja sitruunan kuori raastettuna. Käytä K-vatkainta sekoittaen ainekset tasaiseksi massaksi.

Leikkaa 40 palaa nougasta ja muotoile niistä palloja. Rullaa pistaasimassa pitkäksi pötköksi ja jaa se 40 osaan. Jaa myös mantelimassan 40 osaan.

Pyöritä pistaasimassaa nougat pallon ympärille. Lisää seuraavaksi mantelimassa pistaasimassan päälle.

Sulata maitosuklaa metallikulhossa vesihauteen päällä. Laita hammastikku jokaiseen palloon. Dippaa suklaassa ja laita kulhoon, jossa on paahdettua valkosuklaa-glitteri murua. Peitä pallero murulla ja ota hammastikku pois.

Nosta kylmälle pellille ja anna jäähtyä noin 15 min.

Riku Rantala laittamassa Mozartin kuulaa suuhunsa. Kozeen Shiwan katsoo vierestä kiinnostuneena.
Kuvateksti Mozartin kuulat maistuivat myös Rikulle Kozeenin katsellessa.
Kuva: Annamaria Palsi-Ikonen / Yle

Hengaillaan lauantaisin kello 21:00, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Yle Areenassa.