Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Kokeile punajuurihummusta kuminan ja savustetun chilin kera – väri ja maku yllättävät

Päivitetty 31.01.2023 09:43.
Punajuuri hummusta kulhossa
Kuva: Yle/Carina Ahlskog

Tämä hummus on räikeän punajuurenpunaista, ja siinä maistuu valkosipulin ja chilin polte sekä mustaherukoiden marjaisa vivahde.

Se on tosi hyvä lisuke lihalle, kasvisruoille ja makkaralle ja sopii voileivän ja siemennäkkileivän levitteeksi.

Ainekset, 8 annosta:

  • 1 tölkki kikherneitä

  • 250 g punajuuria keitettyinä ja kuorittuina

  • ½ dl tuoreita tai pakastettuja mustaherukoita

  • ½ dl oliiviöljyä

  • ½ sitruunan mehu

  • 1 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 ruukku minttua

  • 1 tl kuminaa huhmareessa jauhettuna

  • 1 tl chipotlea (savustettuja chilihiutaleita)

  • suolaa

  • mustapippuria

  • mustia seesaminsiemeniä koristeluun

  • chilihiutaleita koristeluun

Tee näin:

  1. Sekoita kaikkia aineksia tehosekoittimessa, kunnes saat haluamasi koostumuksen.

  2. Kaavi hummus kulhoon ja koristele mustilla seesaminsiemenillä ja chilihiutaleilla.