Kokeile punajuurihummusta kuminan ja savustetun chilin kera – väri ja maku yllättävät
Tämä hummus on räikeän punajuurenpunaista, ja siinä maistuu valkosipulin ja chilin polte sekä mustaherukoiden marjaisa vivahde.
Se on tosi hyvä lisuke lihalle, kasvisruoille ja makkaralle ja sopii voileivän ja siemennäkkileivän levitteeksi.
Ainekset, 8 annosta:
1 tölkki kikherneitä
250 g punajuuria keitettyinä ja kuorittuina
½ dl tuoreita tai pakastettuja mustaherukoita
½ dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku minttua
1 tl kuminaa huhmareessa jauhettuna
1 tl chipotlea (savustettuja chilihiutaleita)
suolaa
mustapippuria
mustia seesaminsiemeniä koristeluun
chilihiutaleita koristeluun
Tee näin:
Sekoita kaikkia aineksia tehosekoittimessa, kunnes saat haluamasi koostumuksen.
Kaavi hummus kulhoon ja koristele mustilla seesaminsiemenillä ja chilihiutaleilla.