Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Alueellinen uutisointi on entistä kattavampaa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Tamperelaiseen 31.1.2023.

Timo Liimatainen kirjoitti mielipidekirjoituksessaan (Tamperelainen 25.1.) Ylen ohjelmaviestinnästä ja alueellisista tv-uutisista. Päivittäiset Yle Areenassa ja TV1:ssä katsottavissa olevat alueuutislähetyksemme ovat nykyisin molemmat viiden minuutin pituisia. Aiemmin päivän alueuutislähetykset olivat kolmen ja kahdeksan minuutin pituisia.

Muutos on siis mahdollistanut sen, että voimme tuoda jo kello 17 uutispakettiin pidemmät, laajemmat ja syventävämmät alueelliset uutiset katsojille. Pystymme muutoksen ansiosta tarjoilemaan alueellisia uutisia laajemmin myös verkossa. Eli käytännössä alueellinen uutisointi on pienten minuuttimuutosten myötä entistä kattavampaa, vaikka illan toinen alueellinen tv-lähetys onkin aiempaa aavistuksen lyhyempi.

Koska kello 18 lähetys on muutoksen myötä muutaman minuutin lyhyempi, on tuohon väliin tuotu makupalana lyhyt kurkistus illan Puoli Seitsemän -ohjelmaan. Ymmärrettävästi muutos ei ole kaikkien mieleen, vaikka aiemminkin tuolla paikalla on uutislähetysten välissä näytetty tv-ruudussa tietoa tulevista ohjelmista. Tässäkin tavoitteemme on kuitenkin palvella katsojia parhaalla mahdollisella tavalla kertomalla ennakkoon, mitä mielenkiintoista illan ohjelmassa on luvassa. Kehitämme Ylessä tuon kahden minuutin mittaisen kurkistuksen muotoa.

Aki Karjalainen
päällikkö, Yle Tampere