Hyppää pääsisältöön

Hengaillaan

Hengaillaan

Resepti kanansiipiin Gangnam Style - Näin teet TV:stä tutun annoksen kotona

Päivitetty 11.02.2023 12:42.
Kukka-asetelman keskellä on annos kauniisti esille laitettuja kanansiipiä. Kauniit punaiset värit.
Kuva: Sanna Hautamäki / Yle

Hengailaan toisessa jaksossa tehtiin Jamie Oliverin luomalla reseptilla kanansiipiä Gangnamin tyyliin pienellä Kozeen twistillä.

Toisessa Hengaillaan lähetyksessä vierailtiin Soulissa. Tästä artikkelista löydät kohteeseen liittyvän reseptin.

Kanansiivet Gangnam Style

Ainekset

  • 5 rkl Gochujang-chilitahnaa

  • 1-2 rkl Gochugaru-chilirouhetta

  • 4 rkl vaahterasiirappia

  • 4 rkl riisiviinietikkaa

  • 2 rkl fariinisokeria tai muuta ruskeaa sokeria

  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä

  • 1 rkl miriniä (japanilaista riisiviiniä ruoanlaittoon)


    Koristeeksi

  • 2-3 kevätsipulin vartta

  • 1 puntti korianteria

  • 1⁄2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä

  • 2 kpl limejä

    Uppopaistamiseen

  • 2 l rypsiöljyä

Ohjeet

Aloita tekemällä kastike. Sekoita kaikki aineet kattilassa keskenään. Kuumenna keskilämmöllä kunnes kastike alkaa kuplia. Alenna lämpö ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee ja muuttuu siirappimaiseksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

Paahda koristeeksi tulevat seesaminsiemenet pannulla ja suikaloi kevätsipulit valmiiksi. Raasta limen kuoret ja poimi korianterin lehdet. Sekoita jauhoseoksen aineet keskenään isossa kulhossa. Laita öljy kuumenemaan valurautapataan. Varaa vierelle pelti ja vuoraa se ensin leivinpaperilla ja sitten talouspaperilla.

Kun öljy on 150 asteista, pyöräytä 1/3 siivistä jauhoseoksessa. Jauhojen tulisi peittää siivet kauttaaltaan. Nosta siivet reikäkauhalla öljyyn ja paista noin 12 minuuttia. Nosta siivet talouspaperin päälle ja paista loput siivistä. Kuumenna sitten öljyn lämpö 185 asteeseen ja paista siivet toistamiseen niin, että siipien tulisi olla kullanruskeita ja rapeita.

Lämmitä kastike uudestaan ja lisää siivet isoon kulhoon ja kaavi joukkoon maustekastike. Varovasti sekoita kastike siipien joukkoon. Ripottele viimeiseksi joukkoon seesaminsiemenet ja kevätsipulit.

Tarjoiluehdotus: Tarjoile kimchin ja limemajoneesin kera.

Riku Rantala ja Kozeen Shiwan Hengaillaan ohjelman ravintolavaunulavasteessa.
Kuvateksti Jälleen Kozeenin kokkailut maistuivat Rikulle ja kilpailjoille.
Kuva: Annamari Palsi-Ikonen / Yle
Jakson voit katsoa Areenasta - Toista Yle Areenassa