Tekisikö mielesi jotain syntisen hyvää? Sticky date cake on häpeämättömän ylellinen kahvikakku

Tämä makea, mehevä ja kostea kakku tarjotaan kinuskikastikkeella valeltuna. Kermavaahdon ja veriappelsiinisalaatin kanssa siitä sukeutuu kokonainen jälkiruoka tai kahvihetken luksusherkku.
Jos teet haun sanoilla sticky date cake, saat tuhansia erilaisia reseptejä. Suora suomennoshan olisi tahmea taatelikakku, mutta se ei välttämättä kuulosta yhtä houkuttelevalta. Kakku on alkujaan peräisin Englannista, ja se on suosittu myös Australiassa. Tässä versiossa käytämme muscovadosokeria, joka antaa hieman pähkinäisen ja paahteisen maun, joka taittaa lakritsiin.
Sticky date cake
Määrä: 8-16 annosta
Valmistusaika: 60 min, josta valmisteluaika 20 min
Ainekset
170 g taateleita
400 g vehnäjauhoja
400 g tummaa muscovadosokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl sormisuolaa
½ tl ruokasoodaa
225 g huoneenlämpöistä voita
250 g kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
3 isoa kananmunaa
Ohjeet
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 22 cm:n kuivakakkuvuoka talouspaperinpalalla. Jauhota vuoka ja ravista ylimääräinen jauho pois. Poista taateleista kivet ja pilko taatelit karkeaksi.
2. Sekoita vehnäjauhot, muscovadosokeri, leivinjauhe, kaneli, sormisuola ja ruokasooda sähkövatkaimen alhaisella nopeudella tasaiseksi.
3. Lisää joukkoon kuutioiksi leikattu voi ja nosta nopeutta hieman. Vatkaa, kunnes taikinan koostumus muistuttaa karkeaa hiekkaa.
4. Lisää kermaviili ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista, kunnes taikina on paksua ja sileää.
5. Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa 30 sekuntia joka lisäyksen jälkeen.
6. Lisää lopuksi taatelit ja vatkaa vielä 30 sekuntia.
7. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
8. Anna kakun jäähtyä vuoassa 20 minuuttia. Kumoa se lautaselle ja valuta sen päälle kinuskikastiketta, kun sekä kakku että kastike ovat yhä lämpimiä.
Kinuskikastike
Ainekset
1 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl vaaleaa siirappia
1 tl sormisuolaa
Ohjeet
1. Karamellisoi sokeri kattilassa. Sokerin tulee sulaa ja muuttua kullanruskeaksi. Lisää varovasti joukkoon kerma ja siirappi samalla sekoittaen.
2. Anna kiehua 7 minuuttia ja sekoita sitten joukkoon sormisuola.
Tarjoa kakku löysäksi vatkatun kermavaahdon ja jonkin happaman lisukkeen kanssa. Appelsiinifileet ovat oivallinen vaihtoehto. Leikkaa kuori irti ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi kalvojen välistä.