Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Van Life – Elämäni roadtrip – tarina suorituskeskeisen uraohjuksen yllättävästä valinnasta alkaa Yle TV1:ssä 12.3.

Van Life – Elämäni Roadtrip -sarjan Aino Huilaja tunturimaisemissa.
Kuva: Jerry Ylkänen / Yle

Dokumentaarinen Van Life – Elämäni roadtrip -sarja seuraa Aino Huilajan ja Jerry Ylkäsen arkea ja matkantekoa pakettiautossa Euroopan teillä.

Van Life – Elämäni roadtrip on tarina siitä, miten kokonainen elämä mahdutetaan yhteen pakettiautoon. Dokumentaarisessa sarjassa seurataan uutisankkurina tutuksi tulleen toimittaja-kirjailija Aino Huilajan arkea ja matkantekoa pakettiautossa. Kanssamatkustajina ovat kameran takana viihtyvä puoliso Jerry Ylkänen sekä reissukoira Arska. Matkan varrella törmätään myös muihin Euroopan teillä eläviin pakettiautoilijoihin.

Kuusiosainen sarja avaa suosittua van life -ilmiötä ja syitä trendin takana. Van Life – Elämäni roadtrip on kiehtova, hauska, itseironinen ja moniulotteinen kuvaus elämänmuodosta, jossa on lopulta kyse jostakin paljon isommasta kuin pelkästä pakettiautoilusta.

Tien päällä pohditaan, mikä riittää hyvään elämään. Mikä minimalistisessa elämäntavassa kiehtoo – onko vähemmän todellakin enemmän? Löytyvätkö vapaus ja onni kulkuriudesta? Sarja on hyvän mielen roadtrip ihmisyyteen.

”Monelle pakettiautoon muuttaminen tarkoittaa suurta muutosta, ja sitä se on ollut myös itselleni. Omat elämäntavat ja arvot ovat käyneet läpi aikamoisen mankelin. Vaikka pakuelämä on vienyt uskomattomiin paikkoihin, suurinta antia taitaa olla tähän asti kuljettu henkinen matka”, sanoo Huilaja.

Vanlife – Elämäni roadtrip -sarjan Aino Huilaja rantamaisemissa.
Kuva: Jerry Ylkänen / Yle

Sarja on Suomen ensimmäinen pakettiautoelämää avaava tv-ohjelma. Sarjan tuotanto on toteutettu van life -hengen mukaisesti lähestulkoon kokonaan pakettiautossa.

”Kokonaisen tuotannon pyörittäminen pakettiautosta käsin ei ole helpoin tapa tehdä sarjaa. Kamerakaluston ylläpito, editoiminen, käsikirjoittaminen, koko homma tehdään kuukausien ajan hyvin ahtaissa tiloissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Toisaalta kun ollaan käytännössä 24/7 lokaatiossa, on hyvät mahdollisuudet, että kameralle taltioituu jotain maagisen ainutlaatuista”, arvioi Ylkänen.

Van Life – Elämäni Roadtrip on kuvattu vuosina 2021–2022. Ohjelmassa matkataan muun muassa Espanjan Andalusiassa, Italian Sardiniassa ja Dolomiiteilla sekä Suomen Lapissa ja Jäämeren rantamilla.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Aino Huilaja ja Jerry Ylkänen. Jerry Ylkänen on vastannut ohjauksesta ja kuvauksesta. Tuotanto: Van Van Films (2023).

Van Life – Elämäni roadtrip 6.3. kokonaisuudessaan Yle Areenassa ja 12.3. alkaen Yle TV1:ssä sunnuntaisin klo 18.15

Lisää aiheesta Yle Areenassa