Hyppää pääsisältöön

Hengaillaan

Hengaillaan

Näin luot televisiosta tutun taivaallisen makusamban kotiisi Kozeenin ohjeilla!

Päivitetty 12.02.2023 17:26.
Pihvi upeassa grillissä. Ympärillä keltaisia kukkia.
Kuva: Anna-Maria Palsi-Ikonen / Yle

Kolmannen jaksossa matkattiin makumatkalle Brasilian suunnalle ja herkkujahan sieltä löytyy! Katso jakson ruokareseptit täältä.

Tästä artikkelista löydät näissä kohteeseen liittyvän reseptin.

Grillattu naudan entrecôte

Ainekset

  • 1 kg naudan entrecôte kylkeä

  • 3 tl hienoa merisuolaa

  • Digitaalinen paistomittari

  • (kuusta tai heinää savustukseen)

Ohjeet

Anna lihan temperoitua huoneen lämmössä 45 minuutin ajan ja mausta se suolalla. Tämän jälkeen leikkaa liha noin 150 gramman pihveiksi. Grillaa liha kuumilla hiilloksilla molemmin puolin rohkeasti ruskeaksi. Liha saa ottaa väriä. Lopussa voit savustaa lihaa kuusen oksalla niin, että lisäät havuja hiilloksen päälle. Voit käyttää tähän myös heinää.

Ota liha pois grillistä, aseta uuniastiaan ja työnnä paistomittari yhden pihvin keskikohtaan. Kypsennä uunissa 90°C lämmössä, kunnes paistomittari näyttää 52-56 °C. Anna lihan vetäytyä noin viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Ripottele sormisuolaa pinnalle makusi mukaan ja tarjoile chimichurri kastikkeen kera.

Grillatut Osterivinokkaat

Ainekset

  • 500 g Osterivinokasta

  • 5 rkl rypsiöljyä

  • suolaa

  • (kuusta tai heinää savustukseen)

Ohjeet

Mausta osterivinokkaat suolalla ja rypsiöljyllä. Laita pieni määrä sieniä metalliseen siivilään ja laske siivilä suoraan hiilloksien päälle. Grillaa sieniä pitkään ja rauhassa sekoittaen välillä. Lopussa voit savustaa sienet kuusen oksalla niin, että laitat havuja hiilloksen päälle. Asettamalla metallisen siivilän kuusenoksien päälle, tarttuu sieniin savuinen maku.

Savusta noin 5 min rauhassa ja tarjoile Chimichurri-kastikeen kera.

Kokki Kozeen Shiwan grillaa menemään ravintolavaunussaan Hengaillaan ohjelman lavasteessa.
Kuva: Anna-Maria Palsi-Ikonen / Yle

Chimichurri -kastike

Ainekset

  • 1 dl tuoretta persiljaa

  • 1 dl tuoretta korianteria

  • 1 dl tuoretta meiramia

  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuna

  • 1 tuore pieni jalapeno

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 0,5 dl limen mehua

  • Yhden limen kuoret raastettuna

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl fariinisokeria

Ohjeet

Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita ne keskenään kastikkeeksi noin 3 min ajan.

Tarkista maku ja lisää suolaa tai limemehua oman maun mukaan.

Voit katsoa koko jakson Areenasta - Toista Yle Areenassa