Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Talvilomajuoma numero ykkönen on kuuma suklaa – inkivääri ja cayennepippuri nostavat lämpötilaa vielä lisää

En kopp med varm choklad toppad med marshmallows, vispgrädde och lite kaffepulver.
Kuvateksti tIhana kupillinen kuumaa suklaata, joka saa tulisuutta inkivääristä ja cayennepippurista.
Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Tumma suklaa sopii hyvin yhteen voimakkaiden mausteiden kanssa. Jos lisäät vielä juoman päälle kermaa ja vaahtokarkkeja, ulkoilupäivästä tulee juhla.

Jos haluat tehdä höyryävän kuumasta suklaasta alkoholittoman, voit vaihtaa väkevän viinin kahviin.

Ainekset 4:lle:

  • 4 dl täysmaitoa

  • 2 dl kermaa

  • 1 dl Commandariaa tai jotain muuta väkevää viiniä, voidaan vaihtaa vahvaan kahviin tai maitoon lapsiystävällisempää versiota varten

  • 60 g tummaa suklaata, 70 %

  • inkivääri

  • 0,3 tl cayennepippuria

  • 2 tl raakasokeria

  • 2 tl pikakahvia

  • vaahtokarkkeja

Tee näin:

  1. Kiehauta maito ja 1 dl kermaa.

  2. Lisää mukaan inkivääri, cayennepippuri, raakasokeri, väkevä viini (voidaan vaihtaa kahviin tai maitoon) ja pikakahvi. Keitä hetki miedolla lämmöllä.

  3. Paloittele suklaa maitoon ja vatkaa, kunnes suklaa on sulanut.

  4. Vatkaa loppu kerma kevyesti.

  5. Siivilöi suklaajuoma ja kaada kuppeihin.

  6. Lisää pinnalle kerma, vaahtokarkit ja ripaus pikakahvia.


Sisältö muilla kielillä