Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Jos vaatekomero on täynnä vaatteita, joista et henno luopua – tee tauluseinä täynnä kuvioita ja nostalgiaa ja säilytä kaikki muistot

Kokoelma pyöreitä tauluja.
Kuva: Yle/ Strömsö

Joskus on tarve tyhjentää kaappeja. Karsia pois sellaista, mikä on siellä vuodesta toiseen viemässä tilaa. Joistakin tekstiileistä voi olla vaikea erota.

Mekko, johon ei enää mahdu, isän vanha paita ja kirjailtu liina, jossa on kahvitahroja ja joita vain säästää ja säästää, vaikka tietää, ettei kukaan niitä enää käytä.

Ratkaisu voi olla, että tekstiilejä katselee vähän kuin tilkkutäkkiä – pala mekkoa, pala aamutakkia, pala joululiinaa, pala tyynynpäällistä. Valitse parhaat palat ja luo ihan oma ”memory lane”, muistojen tie seinälle.

Puolivalmis tekstiilitaulu.
Kuva: Yle/ Strömsö

Kirjontakehykset ovat kuin luodut tähän tarkoitukseen. Leikkaa kangas hiukan kehystä suuremmaksi. Silitä kangas ja pingota se kirjontakehykseen.

Jos haluat tehdä tauluista vielä persoonallisempia, kirjaile niihin muutama pisto tai silitä kankaisiin hienoja kangasmerkkejä.

Broderade tygmärken som man kan fästa som dekoration på ett klädesplagg. Tygmärkena föreställer en eldslåga, en panter och ett rosa hjärta med rosor på.
Två runda tavlor gjorda av återvunna julbroderier.

Sekoittelimme kankaitamme aika villisti. Pienenä väriteemana olivat keltaiset, oranssit, punaiset ja vihreät kankaat. Väriskaala voi tietysti olla hillitympikin tai vuodenajan mukainen.

Viimeinen vinkki:

Jos kangasta ei liimaa kiinni kehykseen, sen voi vaihtaa, kun kyllästyy – ehkä seuraavan kaapinsiivouksen yhteydessä.

Kokoelma pyöreitä tauluja.
Kuva: Yle/ Strömsö

Sisältö muilla kielillä