Naamat näkkärille! - Nyt tehdään itse näkkileipää ja viikunahilloa juustojen kaveriksi.
Hengaillaan semifinaalissa oltiin mm. Hollanissa, jonka kunniaksi maisteltiin juustoja ja niiden kaverina viikunahilloa kera näkkileivän.
Pellavansiemen näkkileipä
Ainekset
225 g pellavansiemeniä
300 g valkuaista
345 g vehnäjauhoja
20 g suola
80 g voisulaa
2 g kardemummaa jauheena
2 g neilikkaa jauheena
Ohjeet
Sekoita yleiskonella kaikki raaka-aineet noin 5 min keskinopeudella. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele vehnäjauhoissa. Ripottele vehnäjauhoja myös leivinpaperin päälle. Ota taikinapala kerrallaan ja kaulitse ne kahden leivinpaperin väliin ohuiksi tasapaksuksi levyiksi.
Pyyhi jauhot pensselillä pois taikinasta ja paista 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Anna näkkärin jäähtyä.
Nauti juustojen ja hillon kera.
Viikunahillo
Ainekset
250 g lohkottuja tuoreita viikunoita
0,5 l omenamehua
100 g hillosokeria
1 kpl appelsiinin kuoret raastettuna
1kpl vaniljatanko
1 kpl tähtianista
ripaus kardemummaa
Ohjeet
Huuhtele viikunat ja leikkaa pieniksi lohkoiksi tai kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko. Laita kattilaan viikunat, omenamehu, raastettu appelsiinin kuori, halkaistu vaniljatanko, tähtianis ja kardemumma.
Kiehauta ja lisää hillosokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Laita hieman jäähtynyt hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.
