Hyppää pääsisältöön

Hengaillaan

Hengaillaan

Naamat näkkärille! - Nyt tehdään itse näkkileipää ja viikunahilloa juustojen kaveriksi.

Viikunaa hillona ja palasina sekä juustoa taiteellisen näkkileivän päällä.
Kuva: Anna-Mari Palsi-Ikonen / Yle

Hengaillaan semifinaalissa oltiin mm. Hollanissa, jonka kunniaksi maisteltiin juustoja ja niiden kaverina viikunahilloa kera näkkileivän.

Pellavansiemen näkkileipä

Ainekset

  • 225 g pellavansiemeniä

  • 300 g valkuaista

  • 345 g vehnäjauhoja

  • 20 g suola

  • 80 g voisulaa

  • 2 g kardemummaa jauheena

  • 2 g neilikkaa jauheena

Ohjeet

Sekoita yleiskonella kaikki raaka-aineet noin 5 min keskinopeudella. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele vehnäjauhoissa. Ripottele vehnäjauhoja myös leivinpaperin päälle. Ota taikinapala kerrallaan ja kaulitse ne kahden leivinpaperin väliin ohuiksi tasapaksuksi levyiksi.

Pyyhi jauhot pensselillä pois taikinasta ja paista 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Anna näkkärin jäähtyä.

Nauti juustojen ja hillon kera.

Viikunahillo

Ainekset

  • 250 g lohkottuja tuoreita viikunoita

  • 0,5 l omenamehua

  • 100 g hillosokeria

  • 1 kpl appelsiinin kuoret raastettuna

  • 1kpl vaniljatanko

  • 1 kpl tähtianista

  • ripaus kardemummaa

Ohjeet

Huuhtele viikunat ja leikkaa pieniksi lohkoiksi tai kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko. Laita kattilaan viikunat, omenamehu, raastettu appelsiinin kuori, halkaistu vaniljatanko, tähtianis ja kardemumma.

Kiehauta ja lisää hillosokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Laita hieman jäähtynyt hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Katso koko jakso Areenassa - Toista Yle Areenassa