Muutamalla kikalla muutat yksinkertaisen munavoileivän oikeaksi luksusleiväksi – siitä tulee juhlava ja pääsiäiseen sopiva lounas
Voileivän voit mielellään tarjota vaahtoavan kasviscappuccinon kanssa.
Sekoita mikserillä rasvainen ja pehmeä hollandaisekastike, silloin ei ole vaaraa, että kastike juoksettuu. Värjää munat kirkkaan keltaisiksi kurkumalla ja asettele ne pinaattipedille.
Nopea hollandaise
Ainekset
2 kananmunaa
150 g voita
½ sitruuna
suolaa
1 veitsenkärjellinen cayennepippuria
Ohjeet
Riko 2 munaa mikserin kannuun.
Sulata voi 85-asteiseksi.
Miksaa munat, puolen sitruunankuori ja -mehu ja viimeistele lämpimällä voisulalla.
Mausta suolalla ja cayennepippurilla.
Luksusleipä kananmunalla ja pinaattiseoksella
Määrä: 6
Ainekset
9 kananmunaa
6 viipaletta maalaisleipää
1,5 l kasvislientä
3 tl kurkumaa
1 salottisipuli
160 g pinaattia
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa
voita
Ohjeet
Pane munat kiehuvaan veteen, anna porista 7 minuuttia.
Jäähdytä ja kuori.
Keitä kasvisliemi kurkuman kanssa.
Ota kattila levyltä ja pane mukaan kuoritut munat.
Anna seistä vähintään puoli tuntia, mielellään kauemmin.
Säästä kasvisliemi kasviscappuccinoon.
Kuullota hienoksi pilkottu sipuli öljyssä ja voissa.
Kääntele pinaattia muutama kierros pannussa.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
Paista leipä molemmilta puolilta voissa ja öljyssä.
Jaa pinaattiseos leiville.
Jaa halkaistut kananmunat leiville.
Valuta päälle hollandaisea ja viimeistele tuoreella pinaatilla.
Kasviscappuccino
Ainekset
1,5 l kasvislientä
2 dl kermaa
½ sitruuna
suolaa
pippuria
Ohjeet
Lämmitä kasvisliemi uudelleen, lisää kerma.
Mausta puolen sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.
Miksaa keitto vaahdoksi sauvasekoittimella ennen tarjoilua.
Lisää hollandaisesta:
Cayennepippurin sijaan voi hyvin käyttää piparjuurta tai mustapippuria.
Näin rasvaiseen kastikkeeseen pieni tulisuus sopii erityisen hyvää.
Käytä mikseriä onnistuaksesi kastikkeen tekemisessä. Nopeus on ratkaisevaa emulsiossa, eli siinä että kananmuna ja lämmin voi yhdistyvät eikä kastike juoksetu.