Nyt täytetään piirakkaa lihalla! - Katso Kozeenin ohjeet lihapiirakan tekoon.
Lihapiirakkaa tuunattiin ja maustettiin Kozeenin tyyliin Hengaillaan semifinaalissa.
Lihapiirakka Kozeenin tapaan
Taikina 10 kpl
Ainekset
460 g vehnäjauhoja
3 g kuivahiivaa
280 g vettä
5 g rypsiöljyä
8 g suolaa
2 g sokeria
Paistamiseen
1 l rypsiöljy
Ohjeet
Laita vesi, öljy ja sokeri monitoimikoneen kulhoon. Lisää sekaan jauhot ja kuivahiiva. Anna monitoimikoneen pyörittää taikinaa neljä minuuttia hitaalla nopeudella ja tämän jälkeen vielä kolme minuuttia keskinopeudella. Jätä taikina kohoamaan tunniksi huoneenlämpöön.
Punnitse taikinasta noin 60 g palloja ja anna kohota vielä 20 min.
Kauli taikinat ovaalin muotoisiksi ja lisää täytettä ovaalin toiseen päähän. Sivele vettä taikinaovaalin reunoille, taita tyhjä puoli taikinasta täytteen päälle kanneksi ja paina saumat kiinni huolellisesti. Leikkaa pizzaleikkurilla ylimääräiset taikinat reunoilta pois. Tee reikä taikinaan haarukalla ennen paistamista.
Lämmitä litra rypsiöljyä 180 °C lämpöiseksi reilun kokoisessa kattilassa ja paista lihapiirakat kullanruskeiksi.
Täyte
Ainekset
200 g kypsiä kikherneitä
200 g revittyä possun niskaa
100 g saksanpähkinä murua
100 g siitakesieniä
200 g kuivattua aprikoosia
100 g oliiveja leikattuna pieneksi
200 g Cheddarjuusto raasteena
1 nippu kevätsipulia
1 puntti lipstikkaa
1 kpl lime
1 kpl sitruuna
1 kpl appelsiinia
Ohjeet
Leikkaa sienet neljään osaan ja paista kullanruskeaksi voissa. Lisää revitty possu, saksanpähkinämuru, kuivatut aprikoosin palat ja oliivit. Leikkaa hienoksi kevätsipuli ja lipstikka. Raasta hienolla raastimella limen, appelsiinin ja sitruunan kuoret seokseen ja mausta suolalla sekä sitruunamehulla. Lisää lopussa cheddar-juustoraaste ja sekoita täyte tasaiseksi.
