Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Suomalaisten halu auttaa ukrainalaisia ei hiivu: Ylen konserteissa rahaa kerätty yhteensä jo yli kahdeksan miljoonaa euroa

Päivitetty 13.03.2023 08:29.
Apua Ukrainaan -tukikonsertti avattiin artistien yhteislaululla.
Kuva: Raine Laaksonen / Yle

Toista kertaa järjestetyssä Apua Ukrainaan -tukikonsertissa lavalle nousi joukko tähtiartisteja.

Lauantaina 11.3. järjestetty Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti 2 keräsi lauantain loppuun mennessä yli kaksi miljoonaa euroa. Lahjoitukset ohjataan Venäjän hyökkäyksestä kärsiville lapsille, nuorille ja lapsiperheille.

Konsertti tavoitti Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 1,1 miljoonaa katsojaa, ja sitä seurasi keskimäärin 590 000 ihmistä. Tallenne konsertista on katsottavissa Yle Areenassa.

Suomalaiset ovat lahjoittaneet Ylen ja avustusjärjestöjen tukikonserttien kautta ukrainalaisille yhteensä jo yli kahdeksan miljoonaa euroa. Ensimmäisen konsertin lahjoitusten avulla on kyetty tavoittamaan jo miljoonia ukrainalaisia.

”Olemme erittäin otettuja siitä, miten ihmiset ovat jälleen yhdistäneet voimansa ukrainalaisten hyväksi. Ihmisoikeuksien ja demokratian tukeminen on Ylen tehtävän ytimessä, ja olemme iloisia, että voimme ohjelmatoimintamme kautta tukea ukrainalaisia yhdessä avustusjärjestöjen ja suomalaisten kanssa”, sanoo Ylen tapahtumapäällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Konsertti järjestettiin yhteistyössä Suomen World Visionin, Pelastakaa Lapset ry:n ja Plan International Suomen kanssa. Kerätyt varat ohjataan Ukrainan sodasta kärsivien lasten, nuorten ja lapsiperheiden auttamiseen maan sisällä sekä lähialueilla, jonne lapset ja heidän perheensä ovat paenneet.

”Ihmisten auttamishalu on ollut aivan valtavan suurta ja olemme siitä hyvin kiitollisia. Lahjoitusvarat muuttuvat hätäavuksi, kuten ruuaksi, vaatteiksi ja hygieniatarvikkeiksi sekä käteisavuksi perheille. Huolehdimme myös lasten suojelusta, varmistamme lasten pääsyn takaisin kouluun ja tarjoamme psykososiaalista tukea, mikä on erittäin tärkeää pitkittyneen kriisin kokeneille lapsille”, kuvailee Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Annette Gothóni.

Konsertissa lavalle nousivat Sanni, KUUMAA, Erin, Pepe Willberg, Laura Voutilainen, Maustetytöt, Aliisa Syrjä, Ismo Alanko, Pate Mustajärvi, Jesse Markin sekä kaikkien tuntema muusikkopariskunta, Jannika B ja Toni Wirtanen, joka teki konsertissa harvinaisen yhteisesiintymisen.

Konsertin juonsivat Puoli seitsemän -ohjelmasta tuttu Mikko Kekäläinen ja Yle Kioskin toimittaja Emma Karasjoki.

Keräys on voimassa 30.4.2023 asti. Lahjoitusohjeet löytyvät Ylen verkkosivuilta.

Lähde: Finnpanel ja Ylen datapilvi.

Päivitetty 13.3. Lisätty tieto katsojalukujen lähteistä.