Hyppää pääsisältöön

Kulttuuri

Oletko aina halunnut olla rikollisjärjestön pomo? Tule mukaan Ylen RopeLIVE: Veritimantti -pöytäroolipelilähetykseen 14.4. ja jahtaa mystistä jalokiveä!

Päivitetty 17.03.2023 14:41.
Pöytäroolipelilähetys RopeLIVE: Veritimantti -markkinointikuva: Yötaivas, täysikuu, metsää, lepakoita, ison kartanon silhuetti, edellä goottilaisin kirjaimin "Veritimantti", lisäksi edustalla valtava punainen viistetty timantti.
Kuva: Petri Hiltunen, Petri Kärenlampi

Mysteerejä, gotiikkaa ja tilannekomiikkaa tihkuva ryöstöretki saattaa meidät Pirkanmaalla sijaitsevaan kartanoon, jonka uumenissa odottaa suunnattoman arvokas aarre ja yllättäviä salaisuuksia.

Syyskuun 29. vuonna 2023 on tärkeä päivä. Se on nimittäin päivä, jona rosvokopla Alligaattorit aikovat sinetöidä asemansa Suomen rikolliseliitissä toteuttamalla elämänsä kuprun, maailmanluokan jalokivivarkauden. Kuukausia kestänyt selvitystyö on johtanut Alligaattorit tämän yli vuosisadan kadoksissa olleen, lähes seitsemän karaatin murikan jäljille. Illan hämärtyessä neljän varkaan kopla tapaa kerhotalo Rämeellä, pakkautuu liigan luottopakuun ja aloittaa matkansa kohti Tavastjernan hylättyä kartanoa, missä timantti odottaa hakijaansa. Näin he ainakin luulevat suunnitelmansa menevän!

Tästä alkaa perjantaina 14. huhtikuuta 2023 Yle Areenan koko illan suorassa lähetyksessä pelattava Ylen pöytäroolipelilähetys RopeLIVE: Veritimantti. Roolipelin kautta Yle tarjoaa mahdollisuuden siihen, mihin oikeassa maailmassa ei kannata ryhtyä. Voit ohjeistaa Yle chatin kautta Alligaattorien pomoa, ja vaikuttaa hänen ratkaisuihinsa pelin aikana. Lisäksi pelin kulkuun voi vaikuttaa myös useampien yleisöäänestysten kautta.

RopeLIVE: Veritimantti -pöytäroolipelilähetyksen pelaajakortit koottuna yhteen.
Kuva: Petri Hiltunen, Petri Kärenlampi, Jukka Lintinen

On aivan parasta, että pääsen keksimään hauskuuksia ja koukkuja pelaajille sekä miettimään tapoja, miten yleisö voi olla mukana vaikuttamassa tapahtumien kulkuun

― Käsikirjoittaja ja pelinjohtaja Venla Leimu

Pelin on käsikirjoittanut pitkän linjan roolipelaaja ja pelisuunnittelija Venla Leimu, joka toimii myös RopeLIVE: Veritimantti -lähetyksen pelinjohtajana. Venla on ammatiltaan hankesuunnittelija, joka on kehittänyt mm. päihde- ja mielenterveyskuntoutustyöhön soveltuvan mobiili- ja pöytäroolipeli The World of Recoveryn.

- RopeLIVE on aivan mahtava konsepti ja pelikulttuuriteko, joten on ilo ja kunnia olla mukana pelin käsikirjoittajana ja pelinjohtajana. On aivan parasta, että pääsen keksimään hauskuuksia ja koukkuja pelaajille sekä miettimään tapoja, miten yleisö voi olla mukana vaikuttamassa tapahtumien kulkuun, Venla intoilee.

RopeLIVE: Veritimantti lupaa vuorovaikutteisuutta, alamaailmaa, mysteerejä, goottitunnelmaa, huumoria ja yllättävää käänteitä. Kaiken taustalla on käsikirjoittaja-pelinjohtaja Leimun omat inspiraatiolähteet.

- Idea peliin syntyi rakkaudestani viktoriaaniseen goottifantasiakirjallisuuteen, ”point and click” -tietokonepeleihin ja mysteereihin. Ryöstöoperaatio tuo kuvioon ensinnäkin dynamiikkaa ja Alligaattorien tapauksessa huumoria, mikä on mielestäni roolipelaamisessa parhautta ja tuo kontrastia edellämainittuihin elementteihin. Tämä yhdistelmä on myös jotain, mitä RopeLivessä ei ole aikaisemmin nähty. Se on mielestäni tärkeää, Venla kertoo pelin taustoista.

RopeLIVE: Veritimantti -pöytäroolipelilähetyksen osallistujat: Maria Pettersson, Henry Tikkanen, Venla Leimu, Ina Mikkola ja Juhani Kenttämaa
Kuvateksti RopeLIVE: Veritimantti -pelin pelaajaporukka Maria Pettersson, Henry Tikkanen, Venla Leimu, Ina Mikkola ja Juhani Kenttämaa.
Kuva: Ville Soikkeli / Yle

RopeLIVE: Veritimantti -pelaajista pöytäroolipelien suhteen ensikertalaiseksi mukaan valikoitui mediapersoona Ina Mikkola, jolle monenlainen muu pelaaminen on hyvinkin tuttua.

- Odotan todella innolla mun ensimmäistä roolipelikokemusta! Yllättävää sinänsä, etten ole kokeillut pöytäroolipelejä aikaisemmin, sillä rakastan pelaamista - erityisesti vr-pelejä ja arcade-pelejä. Luulen, että kun pääsen roolipelaamaan, se avaa mulle ihan uudenlaisen maailman. Tykkään heittäytyä tosi paljon ja toivon, että se kyky toimii tässä roolipelissä loistavasti, Ina pohtii uutta aluevaltaustaan.

Mahtavaa päästä taas pitkästä, pitkästä aikaa pelaamaan vanhaa kunnon roolipeliä!

― Tiedetoimittaja Henry Tikkanen

Toisena uutena pelaajana mukaan hyppää Ylen Tiedetrippi -podcastista sekä YleX:stä ja Yle Kioskista tunnettu tiedetoimittaja Henry Tikkanen, joka on pöytäroolipelien suhteen niin sanottu paluumuuttaja.

- Mahtavaa päästä taas pitkästä, pitkästä aikaa pelaamaan vanhaa kunnon roolipeliä! Olen siis entinen roolipelaaja - pelasin yläaste- ja lukioaikoina erityisesti Keskimaa ja Vampire: The Masquerade -pelejä sekä Dungeon & Dragonsia. Toivottavasti tästä tulee yhtä hauskaa yleisölle, mitä siitä tulee minulle pelaajana, tunnelmoi Henry.

Mukana pelaajina ovat myös Journalisti-lehden päätoimittaja, tietokirjailija ja intohimoinen roolipelaaja Maria Pettersson, joka on ollut mukana kaikissa RopeLIVE-lähetyksissä sekä pelaajana että pelinjohtajana.

- Tässä pelissä mun hahmo Ada on lähempänä itseäni kuin mikään aikaisempi pelaajahahmo RopeLIVE:ssä. Minua jännittää, koska luvassa on paljon ongelmanratkaisua, joka ei ole lainkaan leipälajini tosielämässä, ja mun hahmo on superongelmanratkaisija nörttityttö, Maria pohtii.

RopeLIVE: Veritimantti -pöytäroolipelilähetyksen pelihahmokortit koottuna yhteen.
Kuva: Petri Hiltunen, Petri Kärenlampi

Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösen toimittaja, RopeLIVE -konseptin luoja sekä pelitirehtööri Juhani Kenttämaa on jälleen mukana sekä pelaamassa että juontamassa lähetystä.

Lähetyksen pelijatkot tulee vetämään tuttuun tapaan Yle Puheen toimittaja ja RopeLIVE:n sisältötuottaja Justus Laitinen.

Vaikuta Juhanin pelihahmon, rikollispomo Rantalan ratkaisuihin suorassa Yle Areena -lähetyksessä Yle chatin kautta!

Tervetuloa taas seikkailuun, jollaista ei ole ennen tehty! RopeLIVE: Veritimantti Yle Areenassa perjantaina 14.4. klo 18 - 24.

Osallistu RopeLIVE: Veritimantti -seikkailuun jo nyt! Seuraa meitä Instagramissa: @yleropelive.