Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Vikin ja Köpin matkailuohjelmassa otetaan Eurooppa haltuun eri kokoisilla matkabudjeteilla – reissu starttaa Ylen kanavilla 21.4.

Päivitetty 21.03.2023 09:13.
Viki ja Köpi matkailuohjelmassaan
Kuva: Yle

Tuttu kaksikko kisailee onnistuneimmasta seikkailusta matkakassan vaihdellessa.

Vikin ja Köpin matkailuohjelma lähettää tutun kaksikon unohtumattomalle tutkimusmatkalle ympäri Eurooppaa. Jokaisessa jaksossa tutustutaan uuteen kaupunkiin, jossa kisataan siitä, kumpi suorittaa paremmin joukon haastavia tehtäviä ja orkestroi itselleen ikimuistoisemman reissun.

Kokemuksesta tulee kuitenkin Ville "Viki" Eerikkilälle ja Juuso "Köpi" Kalliolle hyvin erilainen, koska heti kohteeseen saavuttaessa arvotaan kumpi joutuu kärvistelemään reissun pienellä budjetilla, toisen ottaessa kosketusta kaupunkiin isommasta matkakassasta nauttien.

Koska Muncheniin asti on tultu, niin mä ajattelin, että laitan kaiken peliin vaikka en osaa uida. Tää virta on ihan hirvee ja vie saman tien mennessään.

― Viki

Kohteina on kuusi kiinnostavaa eurooppalaista kaupunkia, joista jokaisessa vietetään vauhdikkaat kaksi vuorokautta. Kohteiden joukossa on mielenkiintoisia Välimeren helmiä, mutta myös pohjoisemman Euroopan kiehtovia metropoleja. Pelkkää patsaiden pällistelyä ja muistomerkkien ihastelua ei kuitenkaan ole luvassa, koska suoritettavat tehtävät johdattavat Vikin ja Köpin nauttimaan matkasta kaikilla aisteillaan. Kumpikin pääsee paikallisten kanssa touhutessaan sukeltamaan reippaasti oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja tilanteisiin, joissa heitä ei ole koskaan aikaisemmin nähty.'

Mikä nöyryytys. Mä en ees tiedä miltä mä näytän. Mut vaan istutettiin tohon penkkiin ja täällä on vaan pieniä lapsia ja heidän vanhempia jotka kattoo erittäin kyseenalaisesti, että miks tonne on päästetty aikuinen mies. Varmaan joku on jo tarkistamassa parkkipaikkaa, että tultiiks me valkoisella pakulla.

― Köpi

Reissujen jälkeen Viki ja Köpi kohtaavat toisensa studiossa ja pääsevät arvioimaan, kuinka matka ja tehtävät omalta sekä varsinkin toisen osalta onnistuivat. Studion jälkinäytöksessä selviää, kumpi onnistui käyttämään budjettia luovemmin ja järjestämään itselleen onnistuneemman reissun.

Matkakohteet ovat München, Manchester, Marseille, Valencia, Zagreb ja Napoli.

Esiintyjät: Juuso ”Köpi” Kallio sekä Ville ”Viki” Eerikkilä
Ohjaus sekä käsikirjoitus: Hermanni Koppala
Ohjelman on Ylelle kehittänyt sekä tuottanut Rabbit Films, 2023.

Vikin ja Köpin matkailuohjelma 21.4. alkaen Yle TV2:ssa klo 21.00 ja samana päivänä koko sarja Yle Areenassa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa