Hyppää pääsisältöön

Abitreenit

Millaiset vastaukset matikan yo-kokeissa hyväksyttiin? Katso Abitreenien yo-koelähetys lyhyen ja pitkän matematiikan kokeista

Abitreenit: Matematiikka, yo-koelähetys, kevät 2023 - Toista Yle Areenassa

Abitreenien yo-koelähetyksessä Ylioppilastutkintolautakunnan sensorit, aineenopettaja ja kokeen tehnyt abi käyvät päivän yo-kokeita läpi kohta kohdalta.

Abitreenien kevään toisessa suorassa yo-koelähetyksessä selviää, mihin lyhyen ja pitkän matematiikan ylioppilaskokeiden tehtävillä pyrittiin ja millaista osaamista niillä mitattiin. YTL:n sensoreille esitettävät kysymykset on kerätty päivän kokeen tehneiltä lukiolaisilta – lähetykseen voit osallistua myös livenä Yle Chatissa!

Päivän yo-kokeet ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan jokaisena koepäivänä Abitreenien sivuilla.

Lähetyksessä vieraina:

Anne-Maria Ernvall-Hytönen, YTL:n asiantuntija
Riku Klén, YTL:n asiantuntija
Piia Vikberg, opettaja

Angelika Provalskaja, abi, lyhyt matematiikka
Saara Ansala, lyhyt matematiikka

Lähetyksen juontaa Inkeri Alatalo.

Katso kaikkien kevään yo-koelähetysten aikataulut tästä artikkelista. Kaikki lähetykset ovat katsottavissa myös jälkikäteen Yle Areenasta.

Abitreenit tarjoaa monipuolisesti helpotusta koeurakkaan ja tsemppaa abeja koko kirjoitusten ajan. Suorien yo-koelähetysten lisäksi YTL:n sensorit vastaavat Abitreenien sivuilla kokelaiden kysymyksiin kirjallisesti useassa aineessa. Palvelussa voit myös harjoitella aikaisemmilla yo-kokeilla ja testata osaamistasi.