Hyppää pääsisältöön

Abitreenit

Millaisia ensimmäisen reaalipäivän kokeet olivat? Katso Abitreenien yo-koelähetys psykologian, historian ja fysiikan kokeista

Abitreenit: Reaali 24.3., yo-koelähetys, kevät 2023 - Toista Yle Areenassa

Abitreenien yo-koelähetyksessä Ylioppilastutkintolautakunnan sensorit, aineenopettaja ja kokeen tehnyt abi käyvät päivän yo-kokeita läpi kohta kohdalta.

Abitreenien kevään kolmannessa suorassa yo-koelähetyksessä selviää, mihin ensimmäisen reaalipäivän ylioppilaskokeiden tehtävillä pyrittiin ja millaista osaamista niillä mitattiin. YTL:n sensoreille esitettävät kysymykset on kerätty päivän kokeen tehneiltä lukiolaisilta – lähetykseen voit osallistua myös livenä Yle Chatissa!

Päivän yo-kokeet ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan jokaisena koepäivänä Abitreenien sivuilla.

Lähetysvieraina:

Psykologia

Nils Sandman, YTL:n asiantuntija
Minka Kallio, opettaja
Tiia Sarvikivi, abi

Historia

Jussi Hanska, YTL:n asiantuntija
Suvi Randén , opettaja
Mimmi Jokinen, abi

Fysiikka

Ville Havu, YTL:n asiantuntija
Panu Viitanen, opettaja
Jade Silpo, abi

Lähetyksen juontaa Inkeri Alatalo.

Katso kaikkien kevään yo-koelähetysten aikataulut tästä artikkelista. Kaikki lähetykset ovat katsottavissa myös jälkikäteen Yle Areenasta.

Abitreenit tarjoaa monipuolisesti helpotusta koeurakkaan ja tsemppaa abeja koko kirjoitusten ajan. Suorien yo-koelähetysten lisäksi YTL:n sensorit vastaavat Abitreenien sivuilla kokelaiden kysymyksiin kirjallisesti useassa aineessa. Palvelussa voit myös harjoitella aikaisemmilla yo-kokeilla ja testata osaamistasi.