Hyppää pääsisältöön

Lapset

Älbin ja Pälvikki

Älbin ja Pälvikki katsovat innostuneina kakkupaloja.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Älbin ja Pälvikki on osallistava lastenohjelma, jossa kaksi neuvokasta ja hauskaa hahmoa rohkaisevat lapsia tanssimaan ja liikkumaan ruudun toisella puolella.

Innostavien ja mukaansa tempaavien harjoitteiden ja esimerkkien kautta lapset pääsevät itse mukaan tarinaan.

Ohjelma tarjoaa kohderyhmän ikäisille katsojille liikkeellisiä perustaitoja, hermostoa sekä ajattelua kehittävää ja tukevaa toimintaa. Lisäksi ohjelma opettaa arjessa toimimisen taitoja, joita voi hyödyntää myös ohjelman katsomisen ulkopuolella, kuten rauhoittumisen keinoja, hienomotoriikkaan ja kehon hallintaan liittyviä taitoja.

Älbin ja Pälvikki - Toista Yle Areenassa

Älbin ja Pälvikki valmistelevat yhteisiä syntymäpäiväjuhlia. Juhlavalmistelut nostattavat pintaan erilaisia tunnekokemuksia ilosta turhautumiseen. Tunteita käsitellään ohjelmassa sanoittamisen lisäksi kehollisesti. Ohjelmasarjat päättyvät aina yhteisen tanssin ja liikkeen tuottamiseen. Tärkeimpänä on tanssin ilo!

Älbin ja Pälvikki pitelevät lippunauhaa käsissään.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Tekijät ovat pääosin keskisuomalaisia taiteen vapaan kentän ammattilaisia. Konseptin kehittäjillä Anne-Maarit Kinnusella ja Laura Suonperällä on pitkä ja monipuolinen kokemus tanssitaiteilijan työstä niin esiintyjinä, koreografeina kuin opettajina. Lasten ja nuorten tanssiopettamisesta Kinnunen ja Suonperä ovat hyödyntäneet laajasti kehollisia menetelmiä oppimisen eri menetelmissä. Tuotantotahona toimiva Keski-Suomen Tanssin Keskus on laajin keskisuomalaisia tanssitaiteilijoita työllistävä organisaatio. Ohjelman esiintyjien ohjauksesta on vastannut Annu Sankilampi sekä videohjauksesta Ville Viinikainen.

Älbin ja Pälvikki kuuntelevat vanhanaikaista radiota.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Älbin ja Pälvikki pohjautuu kehollista oppimista tukevaan Anne-Maarit Kinnusen ja Laura Suonperän kehittämään ÄlyäLiikkeellä-konseptiin. Konseptia ja ÄlyäLiikkeellä-videoita on esitetty mm. peruskoulujen alaluokilla sekä opetusalan messuilla ja seminaareissa.

Ohjelma on kuvattu Kulttuuritalo Villa Ranassa Jyväskylässä.

Lisää aiheesta Yle Areenassa