Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Päivitä pääsiäisklassikko – tee kukkakoreja munankuorista ja täytä ne erilaisilla esikoilla

Pääsiäiskoriste.
Kuvateksti Pääsiäiskoriste.
Kuva: Yle/Carina Ahlskog

Pääsiäisoksat koristellaan usein munankuorilla, mutta jos yhtälöön lisätään liimapistooli, vähän nauhaa ja kevään ensimmäiset kukat, on tuloksena erilainen ja hauska päivitetty klassikko.

Pääsiäinen tulee usein juuri sopivaan aikaan, kun kaipaa eniten lämpimiä auringonsäteitä, paisuvia nuppuja, väriä ja elämää luontoon.

Primadonna keväällä kukkivien kasvien joukossa on esikkoihin kuuluva kevätesikko. Primula tarkoittaa kevään ensimmäistä yrttiä, koska se on yksi kevään ensimmäisistä kukkijoista.

Parasta esikoissa on niiden ihana värien kirjo. Lajikkeita on satoja erilaisia ja kauppojen ansiosta meillä on mahdollista saada niitä kotiin varhain keväällä, kun niitä ei vielä ole ulkona luonnossa. Pisimpään esikot kestävät tasaisella kastelulla viileässä huoneessa.

Tee kukkakoreja munankuorista

Koska munankuorten on tarkoitus toimia maljakoina, munia ei voi puhaltaa tyhjiksi niin kuin kananmunia maalatessa tehdään. Sen sijaan tehdään varovasti reikä, jota suurennetaan asteittain halkaisijaltaan 2-senttiseksi, tai niin suureksi kuin haluaa maljakon suun olevan. Tärkeintä on puhdistaa sisäpuoli hyvin kananmunasta, että liima tarttuu paremmin.

Pääsiäiskoristeita.
Kuvateksti Sijoita munankuoret tukevasti, ennen kuin alat täyttää niitä kukilla.
Kuva: Yle/ Carina Ahlskog

Liimaa nauha kuoren sisäpuolelle, mutta ole varovainen, koska liima on kuumaa ja polttaa helposti. Liiman pitää kuivua hyvin ennen kuin munakuori täytetään vedellä. Veden pitää mielellään jäädä liimatun kohdan alapuolelle.

Aseta munankuori tukevasti munakennoon, munakuppiin tai -telineeseen ja ala koristella valitsemillasi kukilla, lehdillä ja oksilla.

Pääsiäiskoriste.
Kuvateksti Pääsiäisoksat voi ottaa myös syreenistä.
Kuva: Yle/ Carina Ahlskog

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä