Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen audiotarjonnan ennustettavuus ja seuranta paranevat

Keski-ikäinen nainen kuuntelee audiosisältöjä Yle Areenasta samalla kun kasaa palapeliä pöydän ääressä.
Kuva: Jussi Nahkuri/Yle

Ylen hallintoneuvosto käsitteli eilen 28.3. kokouksessaan yhtiön suunnitelmaa verkossa julkaistavien äänisisältöjen ennakkoarviointipäätöksen toimeenpanemiseksi.

Ylen hallintoneuvosto teki viime joulukuussa ennakkoarviointipäätöksen, jossa se totesi Ylen äänisisältöjen Yle Areenassa tai muissa yhtiön internetpalveluissa olevan olennainen osa Ylen julkisen palvelun tehtävän toteuttamista. Päätöksen yhteydessä Ylen hallintoneuvosto esitti yhtiölle suosituksia audio on demand -sisältöjen julkaisuun ja hankintaan. Hallintoneuvosto vahvisti Ylen suunnitelman suositusten toimeenpanemiseksi kokouksessaan 28.3.

Jatkossa Yle seuraa internetissä tarjoamiensa äänisisältöjen kilpailu- ja markkinavaikutuksia vuosittain. Havainnot raportoidaan eduskunnalle annettavassa hallintoneuvoston vuosikertomuksessa.

Lisäksi Yle julkaisee jatkossa verkkosivuillaan joulukuussa yleiskatsauksen tulevan vuoden äänitarjonnastaan. Tähän mennessä Yle on jo julkaissut tarpeen mukaan päivitettävät Tarjontaspeksit, jotka kertovat keskeisimmät tulevan vuoden sisältö- ja julkaisutarpeet.

Hallintoneuvostolle toimitettuun suunnitelmaan kokonaisuudessaan sekä kaikkiin ennakkoarvioinnin asiakirjoihin ja lausuntoihin voi tutustua Ylen verkkosivuilla.

Ennakkoarviointi on Yle-laissa määritelty menettely, joka voidaan tehdä erilaisista uusista palveluista ja toiminnoista. Arviointi voidaan tehdä hallintoneuvoston harkinnan mukaan muutoinkin, jos se nähdään tarpeelliseksi. Vaikka Ylen äänisisällöt verkossa eivät ole uusi palvelu, hallintoneuvosto päätti silti toteuttaa ennakkoarvioinnin. Ennakkoarviointi tehdään aina hallintoneuvoston ja ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta eikä yhtiön johto osallistu menettelyyn.

Sisältö muilla kielillä