Loihdi puurontähteistä täyttäviä lettuja – paistamisen ohessa voit keitellä lisukkeeksi kuuman kinuskikastikkeen
Älä kaavi puuronjämiä kompostiin. Puuro toimii maukkaana pohjana lettutaikinassa, ja letuista tulee myös todella täyttäviä.
Nämä letut tuovat mieleen Ahvenanmaan pannukakun, mutta mannapuuron voi korvata millä tahansa puurolla, jota sattuu olemaan saatavilla.
Tarjoamme lettujen kanssa vaniljamarinoituja marjoja, ruskistettua voita ja butterscotchia, viskillä maustettua kinuskikastiketta. Jos pidät enemmän suolaisista lisukkeista, voit tarjota letut esimerkiksi punasipulin, mädin ja smetanan kanssa.
Tai sitten syöt ne saman tien, suoraan pannulta.
Puuroletut ruskistetun voin kera
Määrä: noin 30 pikkulettua
Valmistusaika: 30 min, josta valmisteluaika 15 min
Ainekset
2 kananmunaa
1 dl spelttijauhoa
500 g mannapuuroa (kiehauta 5 dl maitoa ja lisää ¾ dl mannasuurimoita)
1 dl maitoa
1 tl suolaa
150 g voita paistamiseen ja ruskistettavaksi
Ohjeet
Vatkaa kananmunat ja lisää joukkoon loput ainekset. Voit käyttää myös muuta puuroa kuin mannapuuroa.
Anna taikinan seistä muutama minuutti. Paista taikinasta lettuja voissa kuumalla paistinpannulla tai lettupannulla, jos haluat pikkulettuja.
Ruskista loppu voi lettujen lisukkeeksi.
Halutessasi voit tarjota letut ranskankerman, vaniljamarinoitujen marjojen ja kinuskikastikkeen kanssa.
Vaniljamarinoidut vadelmat ja karhunvatukat
Valmistusaika: 15 min, josta valmisteluaika 10 min
Ainekset
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
100–200 g vadelmia
100–200 g karhunvatukoita
Ohjeet
Keitä sokeria, vettä ja vaniljatangon puolikkaita muutama minuutti kattilassa. Anna jäähtyä.
Kaada jäähtynyt sokeriliemi marjojen päälle ja anna marinoitua vähintään 5 minuuttia. Jos lientä jää yli, voit käyttää sitä drinkkien maustamiseen.
Butterscotch – viskillä maustettu kinuskikastike
Valmistusaika: 20 min, josta valmisteluaika 5 min
Ainekset
3 dl kermaa
1,5 dl tummaa siirappia
1,5 dl sokeria
75 g voita
4 rkl viskiä (yksinkertaista skotlantilaista blended-viskiä)
Ohjeet
Keitä kaikkia aineksia paksupohjaisessa kattilassa sekoittamatta, kunnes kastikkeen lämpötila on 107–110 astetta.
Munapitoinen lettubrunssi
Tarjosimme letut kevätbrunssilla. Tarjolla oli myös uunimunia pinaatilla ja kaksi munapohjaista alkoholitonta drinkkiä, aamiaisdrinkki ja kahvitoddy.