Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Kahvia tai vitamiineja aamupalaksi? Tässä kaksi cocktailia ylellisen päivän alkuun

Coctaillaseja keltaisella juomalla.
Kuvateksti Munanvalkuaisesta syntyy aamiaisdrinkin pinnalle kaunis vaahto.
Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Kananmuna on suosittu ainesosa monissa drinkeissä, sekä makunsa että antamansa rakenteen ansiosta. Tässä kaksi erilaista alkoholitonta drinkkiä, jotka sopivat niin aamiaiselle kuin brunssillekin.

Kananmuna antaa drinkille kuohkean ja ihanan rakenteen, mutta sillä on tärkeä tehtävä myös maun vahvistajana. Kananmunassa on viidettä perusmakua umamia, minkä vuoksi se vahvistaa muita makuja. Lisäksi munasta syntyy ravistimessa sekoitettujen drinkkien pinnalle kaunis vaahto. Jos haluat aamiaisesta ja brunssista astetta ylellisemmän, tarjoa juomaksi Ellan kahvitoddya tai aamiaiscocktailia.

Coctaillasi keltaisella drinkillä.
Kuvateksti Kurkuma antaa Ellan aamiaiscocktailille räikeänkeltaisen värin.
Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Aamiaiscocktail

Määrä: 2

Valmistusaika: 10 min, josta valmisteluaika 10 min

Ainekset

  • jääpaloja

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 limetin mehu

  • 0,5 dl seljankukkamehutiivistettä

  • 5 tippaa tabaskoa

  • 5 viipaletta inkivääriä

  • 2 munanvalkuaista

  • 1 tl kurkumaa

  • 0,5 dl vaniljaista sokerilientä (keitä 2 dl sokeria, 2 dl vettä ja halkaistu vaniljatanko)

Ohjeet

Täytä ravistin puolilleen jääpaloilla. Lisää joukkoon kaikki cocktailin ainekset. Ravista voimakkaasti, jotta munanvalkuaiset vaahtoavat kunnolla. Kaada juoma cocktaillaseihin.

Halutessasi voit tarjota cocktailin pienistä shottilaseista, jolloin reseptistä tulee useampia annoksia.

Ruskea kahvidrinkki laseissa ja munamuffinsseja.
Kuvateksti Kahvitoddy kannattaa tarjota pieninä annoksina, koska se on niin täyttävää.
Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Kahvitoddy

Määrä: 2

Valmistusaika: 10 min, josta valmisteluaika 10 min

Ainekset

  • 1 tl ruskistettua voita

  • 1 kananmuna

  • 2 dl kuumaa vahvaa kahvia

  • 2 dl kermaa

  • 2 rkl kookosöljyä

  • 1 tl kaakaojauhetta

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl ruokosokeria

  • 0,5 tl kardemummaa

Ohjeet

Sulata voi kattilassa ja ruskista sitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Voit ruskistaa kerralla suuremman määrän, koska jäljelle jäävä voi säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Sekoita kaikki ainekset vaahtoiseksi juomaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarjoa drinkki lämpimänä.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä