Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Kansallisen Liigan ja Veikkausliigan ensimmäiset ottelut nähdään Ylen kanavilla huhtikuussa

Joao Klauss.
Kuva: Matti Raivio / All Over Press

Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kausi 2023 käynnistyy huhtikuussa.

Yle on heti Veikkausliigan avauskierroksella mukana, kun Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa nähdään ottelu HJK–Honka keskiviikkona 5. huhtikuuta. Ensimmäinen Kansallisen Liigan ottelu nähdään Ylellä puolestaan lauantaina 22. huhtikuuta, kun Honka kohtaa KuPSin.

Yle Urheilun studio tuo katsojille pelipaikoilta kovimmat analyysit, pelaajien henkilökuvat sekä muut ajankohtaiset ilmiöt kentältä ja sen laidoilta ennen otteluita, puoliajalla sekä otteluiden jälkeen.

Sekä Veikkausliigan että Kansallisen Liigan ottelut selostaa Huuhkajienkin otteluista tuttu ääni Matti Härkönen. Veikkausliigan otteluiden studiossa juontajina ovat Manu Myllyaho sekä Inka Henelius, ja Kansallisen Liigan toimittajana nähdään Hinni Hirvonen.

Analyysit otteluista yhdessä Ylen toimittajien kanssa tarjoilevat futiksen huippuasiantuntijat. Veikkausliigan otteluissa studiossa nähdään mm. Antti Pohja ja Jani Honkavaara. Kansallisen Liigan otteluissa asiantuntijoina puolestaan toimivat vaihtuvalla kokoonpanolla Essi Sainio, Pauliina Miettinen, Marianne Miettinen ja Hanna Ruohomaa.

Sarjoja kokonaisuudessaan sekä Ylen näyttämiä otteluita seurataan tiiviisti pitkin kautta myös Yle.fi-verkkosivuilla ja Yle-sovelluksessa.

Yle kertoi aiemmin maaliskuussa kolmivuotisesta sopimuksesta Nelonen Median kanssa, jonka myötä Veikkausliigan, Kansallisen Liigan sekä Superpesiksen valikoituja otteluita nähdään Ylen kanavilla.

Sopimuksen myötä Veikkausliigaa ja Kansallista Liigaa nähdään kumpaakin 6–7 ottelua kaudessa.

Ottelut Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa

Veikkausliiga

 • Keskiviikko 5.4. klo 18.00 (ottelu alkaa klo 18.15)
  HJK–Honka

 • Perjantai 5.5. klo 18.00 (ottelu alkaa klo 18.15)
  KuPS–HJK

 • Torstai 8.6. klo 18.00 (ottelu alkaa klo 18.15)
  SJK–VPS

 • Lauantai 1.7. klo 18.45 (ottelu alkaa klo 19.00)
  FC Lahti-KuPS

Kansallinen Liiga

 • Lauantai 22.4. klo 14.00
  Honka–KuPS

 • Sunnuntai 21.5. klo 14.15
  KuPS–HJK

 • Lauantai 10.6. klo 16.30
  HJK–TPS

Syyskauden otteluista sovitaan myöhemmin.