Hyppää pääsisältöön

Yle Kioski

Yle Kioski etusivulle

Kuka on eduskunnan pahin manspleinaaja? Yle Kioskin Gogi kysyi poliitikoilta asioita, joita kukaan muu ei kehtaa kysyä

Taustalla mosaiikki nauravista puoluejohtajista ja kansanedustajista (Andersson, Harkimo, Henriksson, Kaikkonen, Purra, Rinne, Räsänen, Suomela ja Zyskowicz). Edessä naurava Gogi.

Alle minuutin vaalitenttiin päätyi yksi ehdokas jokaisesta yhdeksästä eduskuntapuolueesta.

Voisiko valtio kustantaa eläkeläisille kerran viikossa lottorivin? Minkä puolueen edustajilla on huonoin huumorintaju? Ja mikä pyöräilijöissä erityisesti ärsyttää?

Eduskuntavaalien alla on nähty monenlaisia vaalitenttejä, mutta Yle Kioskin Gogi Mavromichalisin tentit ovat niistä varmasti oudoimmat. Vaalien alla Gogi kutsui haastatteluun yhdeksän eduskuntapuolueen ehdokkaat ja vaati heiltä nopeita vastauksia todella vaikeisiin – ja usein järjettömiin – kysymyksiin.

Haastattelut ovat järjestyksessä juuri väistyneen eduskunnan suurimmasta ryhmästä pienimpään. Suurimmasta ryhmästä eli SDP:stä haastatteluun pääsi entinen pääministeri Antti Rinne:

Työnsä juuri päättäneen eduskunnan toiseksi suurin ryhmä oli perussuomalaiset. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra kertoo muun muassa, millaisia väärinkäsityksiä hänen Twitter-käyttäjänimensä on aiheuttanut.

Kokoomuksesta Gogin haastatteluun pääsi eduskunnan kokenein kansanedustaja Ben Zyskowicz. Zyskowicz paljastaa Gogille, mistä kehonsa osasta hän hikoilee eniten:

Keskustasta Gogi sai haastatteluunsa puolustusministeri Antti Kaikkosen. Kaikkonen kertoo haastattelussa muun muassa sen, mikä pyöräilijöissä ärsyttää eniten:

Vihreiden varapuheenjohtaja Iiris Suomela paljastaa Gogille muun muassa sen, mikä on hänen mielestään paras tapa kurittaa lasta:

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson kertoo Gogille, että eduskunnassa on ”aika paljon” mansplainaajia eli miehiä, jotka rakastavat selittää asioita naisille. Mutta kuka on näistä pahin?

”Vi ska gå! Ska vi gå?” Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin kanssa Gogi oli joutua kiipeliin kielitaidon pettäessä, mutta onneksi koko haastattelua ei tarvinnut tehdä ruotsiksi. Henriksson kertoo muun muassa, mikä biisi on paras spinning-tunnilla:

Kristillisdemokraattien riveistä Gogin haastatteluun päätyi entinen puheenjohtaja Päivi Räsänen. Räsänen kertoo muun muassa, mitä Vanhan testamentin kymmenestä käskystä hän rikkoo useimmin:

Vuonna 2019 valitun eduskunnan pienin ja uusin puolue oli Liike Nyt. Gogi yrittää kalastella sen puheenjohtajalta Harry ”Hjallis” Harkimolta vinkkejä verovälttelyyn, mutta Harkimo ei suostu niitä antamaan: