Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Cringekomedia Limbo suoraan takahikiäläiseltä huoltoasemalta Yle Areenassa 4.5.

Limbo-sarjan päähenkilöt pallomeressä
Kuva: Yellow Film & Tv Oy / Yle

"Nyt alkaa mun villain era. Voitte sanoo hyvästit ihanalle, lempeelle ja kivalle Nannalle, koska that bitch is dead!"

Torstaina 4.5. julkaistaan Yle Areenassa kahdeksanosainen kotimainen cringekomedia Limbo. Kaikilla tavoilla queer sarja on katsaus erään takahikiän huoltoaseman häpeällisiin hierarkioihin ja suloisiin suhdesotkuihin.

Limbon hahmojen diversiteetti ja queeriys oli jotain, mikä tuntui sarjaa kirjoittaessa välttämättömältä, sillä tällaisiin hahmoihin olisin itsekin teininä halunnut kiinnittyä. Limbossa sateenkaarevuus ei ole kuitenkaan kriisin paikka tai ongelmien lähde. Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus on kasuaalia, oikeastaan yhdentekevää. Ja juuri siksi niin vallankumouksellista.

käsikirjoittaja Oona Haapaniemi

Nanna (17) ja hänen jenginsä on syösty paikallisen huoltoaseman ravintoketjussa alimmaiseksi. Statuksenkipeä teini aikoo kuitenkin riisua rasvanhajuisen luuseriviitan harteiltaan ja nousta huipulle - hinnalla millä hyvänsä. Esteenä ovat Kultajaskat, That Girlit ja ennen muuta Sirenin Syreeni, huoltoaseman mielivaltainen “master of fucking everything”, joka on ottanut Nannan silmätikukseen. Asetelmaa sekoittaa Aino, joka palaa täydellisen glowupin kokeneena takaisin kielikurssilta Limboon töihin.

Kasvojen menettämisen pelko saa meidät noudattamaan normeja sekä tavoittelemaan tietynlaista käytöstä. Limbon maailmassa häpeä onkin aseistettu: jos nouset vallitsevia sääntöjä vastaan, joudut pallomereen, sosiaalisen hierarkian pohjalle ja kaveriporukkasi pöytä vuorataan dildoilla. Ainut keino taistella tällaista mielivaltaisuutta vastaan, on hyväksyä se, että saattaa olla muiden mielestä tosi nolo. Cringenä oleminen onkin parasta vastakulttuuria.

käsikirjoittaja Oona Haapaniemi

Limbo on nopeatempoinen ja räävitön komedia, jossa nähdään Suomen tv-historian “queerein” kaarti niin kameran edessä kuin sen takana. Sarjan on kirjoittanut Oona Haapaniemi (Häräntappoase, Korvessa kulkevi), ohjannut Kaya Pakaslahti (Badrumsliv) ja tuottanut Liisa Lehkonen sekä Pietari Vappula (Aikuiset) Yellow Film & TV:ltä. Rooleissa loistavat Adja Wade (Nanna), Miska Valos (Elmo), Santi Garzon (Mimosa), Salli Siivonen (Oula), Lilja Kervinen (Aino), Yoandy Jimeno (Sirenin Syreeni), Noel Ramsay (Jasper), Aron Luokkala ( Halme) ja Nicklas Pohjola (Andy).
Sarjan on Ylelle tuottanut Yellow Film & TV, 2023.

Limbon kaikki jaksot Yle Areenassa 4.5.

Lisää aiheesta Yle Areenassa