Heitä hyvästit epäonnistuneille munakokkeleille – tällä yksinkertaisella niksillä saat samettisen pehmeän kokkelin, joka pysyy hyvänä tunteja

Munakokkelin valmistamiseen on yhtä monta tapaa kuin on kokkiakin. Strömsön kokki Oskar Mendelin oppi tämän niksin työskennellessään hotellissa, jossa munakokkelin piti pysyä pehmeänä pitkään.
Salaisuutena on lisätä lopuksi joukkoon nokare tuorejuustoa, jolloin munakokkeli säilyttää koostumuksensa. Toinen yksinkertainen munaruoka on täytetyt kananmunat eli paholaisen munat, joiksi niitä tutummin kutsutaan.
Täydellinen munakokkeli
Määrä: 4 annosta
Valmistusaika: 30 min, josta valmisteluaika 15 min
Ainekset
4 kananmunaa
suolaa
2 dl kermaa
1 rkl tuorejuustoa
4 viipaletta mieleistäsi leipää
voita
persiljasilppua
Ohjeet
1. Riko kananmunat metalliseen kulhoon, mausta suolalla ja vatkaa joukkoon kerma.
2. Laita vettä kiehumaan hieman metallikulhoa isompaan kattilaan ja nosta kulho kattilan päälle.
3. Kypsennä munaseosta miedolla lämmöllä samalla nuolijalla sekoitellen, kunnes se alkaa jähmettyä mutta on yhä pehmeää.
4. Ota munakokkeli vesihauteesta ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
5. Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi. Laita niille munakokkelia, persiljasilppua ja lehtikaalisipsejä.
Lehtikaalisipsit
Ainekset
200 g lehtikaalia
2 rkl öljyä
suolaa
Ohjeet
1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Poista lehtikaalista ruodit ja revi lehdet paloiksi. Laita lehtikaalipalat kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja mausta suolalla.
2. Levitä palat ohuelti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda niitä uunissa noin 20 minuuttia.
Täytetyt kananmunat eli paholaisen munat
Tämä on hauska lisä munaruokarepertuaariin. Irrota keitetyistä munista keltuaiset ja yhdistä ne mieleistesi ainesten kanssa. Munien täyttäminen onnistuu helpoiten pursottamalla.
Täytetyt kananmunat
Määrä: 4 annosta
Valmistusaika: 32 min, josta valmisteluaika 12 min
Ainekset
6 kananmunaa
50 g majoneesia
1 tl dijon-sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
ruohosipulisilppua
Ohjeet
1. Laske kananmunat varovasti kiehuvaan veteen ja keitä 12 minuuttia.
2. Laita keitetyt munat kylmään veteen ja anna jäähtyä täysin.
3. Kuori munat, halkaise ne pituussuunnassa ja koverra keltuainen pois. Leikkaa munanpuolikkaiden pohja tasaiseksi.
4. Hienonna keltuaiset, majoneesi, sinappi ja valkoviinietikka tehosekoittimessa ja mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
5. Pursota täyte munanpuolikkaiden sisään ja ripota pinnalle ruohosipulisilppua.