Hyppää pääsisältöön

YleX

Lina Schifferin ja Taika Mannilan Dream-ohjelma aloittaa YleX:n tiistai-illoissa

Radiojuontajat ja dj:t Taika Mannila ja Lina Schiffer poseeraavat pinkkiä taustaa vasten.
Kuvateksti Taika Mannila (vas.) ja Lina Schiffer aloittavat uuden Dream-ohjelman YleX:llä 11. huhtikuuta.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Kevään ohjelmamuutoksiin lukeutuu lisäksi YleX:n musiikkitoimittajan Nelli Kentän rokkiin keskittyvä radio-ohjelma sekä Papananaaman K-pop-show’n siirtyminen sunnuntai-iltoihin.

Logo missä YleX:n logo ja teksti YleX tiedottaa.

Ensi viikolla YleX:n musiikin erikoisohjelmien tarjonta täydentyy, kun pitkään radiossa ja musiikkialalla vaikuttanut kaksikko aloittaa uuden ohjelmansa.

Dream: Lina Schiffer ja Taika Mannila on ohjelma, josta kuulet tulevat lempibiisisi ja huomisen trendikkäimmät soundit ensimmäistä kertaa. Dreamin juuret ovat syvällä r&b:n ja räpin maailmassa, mutta kahdeksan vuotta kestäneen yhteisen radiotyön ja dj-keikkojen seurauksena kaksikon musiikin tuntemus sekä maku on aiempaa laajempi. Nykyään Dream soittaakin lisäksi kaikkea hyperpopista houseen ja jersey clubiin.

Kaksikko analysoi musiikkia viikoittain antaumuksella ja haastattelee välillä kotimaisia artisteja. Erikoistaidokseen he nimeävät ikuisen tasapainottelun ironian ja vilpittömyyden välillä.

Taika Mannila on yli kymmenen vuotta radioalalla työskennellyt suomenruotsalainen taiteilija ja dj. Hän listaa lempiartisteikseen muun muassa Shygirlin, Okloun ja Erika de Casierin.

– Oon myös aina valmis taistelemaan Suomen suurimman Rihanna-fanin tittelistä. Mun mielestä täydellinen biisi on semmoinen, jonka tahtiin voi sekä itkeä että bailata ja jonka lyriikoista löytyy ainakin pari tatuoinnin arvoista lausetta.

Lina Schiffer on helsinkiläis-italialainen dj ja radiojuontaja, ”se Dreamin Sopranos-puoli”. Komiikka ja sen harrastaminen on Schifferille henkireikä. Hän opiskelee kolmatta vuotta Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen linjalla, eli pian tittelilitaniaan voi lisätä myös taiteilijan.

– Siihen saakka olen kuitenkin hiphop-intoilija, r&b-juorujen tietäjä, yksi Suomen top-3 Larry June -faneista, Superbadin ulkoa osaava ja ikuinen kahden pennin psykoanalyyseja itsestäni ja muista tekevä Lina. Kaikista jaloin taito on taito nauraa itselleen.

Schifferin ja Mannilan Dream-ohjelma alkoi jo vuonna 2015 Radio Helsingissä ja pyöri sittemmin pitkään Bassolla. Kaksikko myös keikkailee nimellä D.R.E.A.M. ja oli osa vuosina 2018–2019 toiminutta D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.-räppiryhmää.

Schiffer ja Mannila ovat innoissaan ohjelman aloittamisesta YleX:llä, mikä on ollut unelmana jo pitkään. Studioon he aikovat saapua uudella energialla.

– Me ollaan ystävystytty tätä radio-ohjelmaa tekemällä, joten Dream on tosi iso osa meidän power couple -dynamiikkaa. On vihdoin sen aika, että Yleisradion kuuntelijat pääsevät nauttimaan mun ja Linan välillä liiankin hyvistä jutuista, Mannila sanoo.

Dream: Lina Schiffer ja Taika Mannila Yle Areenassa 11. huhtikuuta alkaen. Ohjelman voit kuunnella YleX:n taajuuksilla myös tiistaisin klo 20–22.

Nahkatakkiin pukeutunut musiikkitoimittaja Nelli Kenttä katsoo kameraan kuvattuna pinkkiä taustaa vasten.
Kuvateksti Nelli Kenttä juontaa ohjelmaa Nelli Kenttä <3 Rock YleX:llä 6. huhtikuuta alkaen.
Kuva: Joanna Tzortzis / YleX

Muita muutoksia ohjelmistoon

Kevään muutoksien myötä myös Anne Lainnon torstai-iltojen rock-ohjelmaa saapuu toimittamaan YleX:n musiikkitoimittaja Nelli Kenttä. Nelli Kenttä <3 Rock alkaa torstaina 6. huhtikuuta klo 20–22 ja jatkuu samalla paikalla joka torstai.

Lisäksi tällä hetkellä tiistaisin lähetettävä Papananaaman K-pop-show siirtyy huhtikuussa sunnuntaihin klo 20–22. Molempia ohjelmia voit kuunnella Yle Areenasta suorana tai silloin, kun sinulle sopii.

Voit myös kuunnella YleX:n muita musiikkiohjelmia:

Uuden musiikin X: Ella Ossi: YleX:n musiikkitoimittaja Ella Ossi soittaa tärkeimmät uutuusjulkaisut tulevaisuuden hiteistä kiinnostavimpiin vaihtoehtoihin sekä haastattelee ajankohtaisimmat artistivieraat.

Miikka Koivisto: uusin indie, alternative ja kokeellinen joka maanantai.

Rony Rex: energinen paketti klubimusiikin parhaita uutuuksia joka keskiviikko.

YleX Throwback: Jani Kareinen: Jani Kareinen käynnistää YleX:n perjantai-illan etkot 2000-luvun kovimpien throwback-biisien tahtiin. Biisejä, joiden lyriikoilla täytit mesestatuksesi, kappaleita, joiden musavideot näit aikoinaan MTV:ltä ja artisteja, joille löytyi oma galtsuyhteisö.

Uuden tanssimusiikin lista: 15 biisin kattaus viikon parhaita klubiraitoja niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin tanssilattioilta joka perjantai.

DJ Orion: YleX:llä 15 vuoden ajan konemusan ohjelmia juontanut DJ Orion tarjoilee viikon kuumimmat tanssimusiikin tulokkaat ja kovimmat klassikot heti uuden tanssimusiikin listan perään.

Lyömättömät: Solosen, Kosolan ja Xmiehen juontama freestyle-show joka lauantai.

Sonny: Musiikin moniottelija Sonny esittelee lauantaisin tämän hetken tärkeimmän ja ajankohtaisimman modernin bassomusiikin.