Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Camilla Mickwitzin kuvakirjat inspiroivat toista Camillaa tekemään lasten pituusmittarin

Kunnianosoitus kaimalleni Camilla Mickwitzille – Jasonista, Emiliasta ja Mimosasta tuli ystäviäni - Toista Yle Areenassa

Lapsena minusta oli uskomattoman jännittävää, että oli taiteilija, joka kirjoitti kirjoja, joissa oli kaikkein upeimmat kuvat, ja jolla oli sama etunimi kuin minulla. Camilla – kaimani!

Mickwitz – sukunimi oli niin eksoottinen, että en voinut edes aavistaa, että tämä ihmeellinen Camilla oli kaiken lisäksi Suomesta. Tämän ylpeän havainnon tein vasta paljon myöhemmin.

Se, mikä tempasi minut ja niin monet lapset maailmalla mukaansa, oli tunne, että astui kuplivaan värimaailmaan, jossa oli ihmeellisiä kuvioita ja rusoposkisia ihmisiä. Se oli kuin olisi istunut pehmeimpään nojatuoliin ja uponnut tyynypaljouteen ja saanut uudet ystävät, joiden nimet olivat Jason, Emilia ja Mimosa.

Osa Camilla Mickwitzin inspiroima taideteosta.
Kuvateksti Jasonin ja hänen äitinsä näet ruudussa alavasemmalla.
Kuva: Yle/ Juha Leskelä

Camilla Mickwitz, omaa sukua Zilliacus, 1937–1989, oli suomenruotsalainen graafikko, kuvittaja, kirjailija ja suomalaisen lastenkirjakuvituksen uranuurtaja. Hänen tapansa lähestyä lapsen maailmaa värikkäillä kuvilla muodostui tyylilliseksi esikuvaksi ja innoitukseksi monille.

Hänen kertomuksensa eivät herättäneet huomiota vain koti-Suomessa. Elokuva Jasonin kesä voitti parhaan lastenanimaation palkinnon Hollywoodin televisiofestivaaleilla ja Camilla sai syystäkin vastaanottaa niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin palkintoja.

Sinulle, joka et ole vielä tutustunut Camillan hahmoihin, avautuu ihmeellinen maailma. Käy tapaamassa kiharapäistä Jasonia ja hänen hellää mutta usein stressaantunutta äitiään, astu Emilian ja hänen ihanien virkkaavien tätiensä luo ja unelmoi Mimosan seurassa. Astu Mickwitzin kortteliin ja anna lastesi varttua jännittävien naapureiden seurassa!

Osa Camilla Mickwitzin inspiroima taideteosta.
Kuvateksti Jos reunaan tekee lisäksi metrimitan, saa taulu saa tehtävän ja voit nähdä, paljonko lapset kasvavat vuodessa.
Kuva: Yle/ Juha Leskelä

Insertti ja artikkeli on julkaistu Camilla Mickwitzin omaisten luvalla.

Sisältö muilla kielillä