Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylelle 7 pääpalkintoa ja 11 kunniamainintaa KOURA-gaalassa 2022

Koura gaala tekstinä palkinnon päällä
Kuva: Hannu Hellstén

Koulutusrahasto Koura palkitsi 2022 parhaita sisältöjä.

Koulutusrahasto Koura palkitsi vuoden 2022 parhaita kokonaan tai osin omatuotantoisia televisio-, radio- ja verkkosisältöjä.

Ylen sisällöt saivat yhteensä 7 pääpalkintoa ja 11 kunniamainintaa, kaksi innovaatiopalkintoa, yhden erikoispalkinnon sekä sivistystekopalkinnon.

Uutis-, ajankohtais- ja urheilusisällöt -kategoriassa pääpalkinnon sai Svenska Ylen Gröna burgare och kolsvarta affärer. Kategoriassa kunniamaininnan sai Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan Viimeinen vaihtoehto.

Kulttuuri-kategoriassa jaettiin tänä vuonna kaksi pääpalkintoa. Palkitut olivat Ylen Luovien sisältöjen ja median Jumalten keinussa ja MTV:n Vesku – naurun ja surun kulkuri. Kunniamaininnalla tässä kategoriassa palkittiin Mitä polkupyörä tarkoittaa -podcast-sarja (Luovat sisällöt ja media, Yle).

Lasten ja nuorten kohderyhmien -kategoriassa pääpalkinnon sai Helmin vedenalainen maailma ja kunniamaininnat saivat Queerruutu ja Cheers from Finland (Luovat sisällöt ja media, Yle).

Käsikirjoitetut ja dramatisoidut sisällöt -kategoriassa pääpalkinnon saivat Pysäyttäkää Nyqvist ja Miesvihaaja ja kunniamaininnan saivat Kallion kimppa ja The Flying Finns (Luovat sisällöt ja media, Yle).

Asia-kategoriassa pääpalkinnon saivat Kylmä ja Sodan kylmät kasvot ja kategorian kunniamaininnan saivat Ufotutkijat ja Tieteen sokaisemat (Luovat sisällöt ja media, Yle).

Live-kategoriassa kunniamaininnan saivat Ylen Luovien sisältöjen ja median Sibelius-viulukilpailu 2022, Äänien ilta jaksosta Ääniä niin menneisyydestä kuin nykyisyydestäkin sekä Yle Urheilun ja tapahtumien Moves Like Summeri -finaali.

Innovaatio- ja erikoispalkinnot saivat Ylen Luovien sisältöjen ja median Entä jos päättäisit? sekä Sibelius-viulukilpailun tekoälytuomari.

Kouran erikoispalkinto myönnettiin Yle Urheilun toimittaja Riikka Smolander-Slotten juttukokonaisuudelle rytmisestä voimistelusta.

Vuoden sivistystekopalkinnon 2022 sai Yle Uutisten ja ajankohtaistoiminnan Antin ja Saran uutisvideot. Vuoden sivistysteko -palkinnon valitsi tänä vuonna professori Johanna Vaattovaara.

Ylen palkitut sisällöt ovat nähtävissä Yle Areenassa.

Koulutusrahasto KOURA on Ylen ja MTV:n sekä Suomen Journalistiliiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto, jonka varat tulevat Yleisradion ja MTV:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista. Tekijänoikeuskorvaukset ohjataan edelleen sisällöntekijöille kaksi kertaa vuodessa myönnettävien apurahojen ja vuosittain jaettavien KOURA-palkintojen muodossa.