Hyppää pääsisältöön

Elävä arkisto

Kultainennoutaja Soni nousi nettihitiksi vuonna 2014 – koira villiintyi täysin kesken houkutushaasteen

Katso Sonin suoritus houkutusradalla. Ohjelmasta Koiramestari, ensilähetys: 18.8.2014. - Toista Yle Areenassa

Koiramestareiden tehtävänä oli selvittää rata houkutuksista huolimatta. Kultainennoutaja Soni näytti, että kisasta voi nauttia eri keinoin.

Ylen Koiramestari-sarjassa seurattiin vuosina 2013 ja 2014 nuorten koiranomistajien yhteistyötä lemmikkiensä kanssa.

Kesällä 2014 yhteensä 12 koirakkoa kisaili seitsemän jakson ajan tehtävissä, joissa vaadittiin tarkkaa hajuaistia, hyvää tottelevaisuutta sekä osaamista agilityssa. Kilpailussa ei siis pärjännyt vain yhden lajin osaamisella.

Sarjan viidennessä jaksossa koeteltiin koirien kylmäpäisyyttä houkutusten edessä. Erityiselle Houkutusten Highway -radalle oli koottu palloja ja pehmoleluja sekä useita ruokaherkkuja. Koirien tehtäväksi tuli juosta radan päästä päähän mahdollisimman nopeasti, houkutuksista välittämättä.

Soni on hyvin perso ruoalle. Se rakastaa ruokaa yli kaiken.

Janina Taskinen, Sonin kilpailupari

Kultainennoutaja Soni oli haasteen ilomielisin suorittaja. Soni ryntäsi välittömästi lähtöpillin vihellyksen jälkeen tennispallon kautta ruokakupille ja ryhtyi nautiskelemaan. Sonin kilpailuparin Janina Taskisen kutsuhuudot näyttivät vain innostavan koiraa ja tämä päätyi lopulta temppuilemaan pehmolelujen kanssa sekä vierailemaan miltei jokaisen ruokahoukutuksen äärellä.

Taskinen kertoi ohjelmassa, että oli alusta alkaen epäillyt Sonin luonteen lujuutta ruokaesteiden kohdalla. Koiran suorituksen perinpohjaisuus oli kuitenkin kilpailuparillekin yllätys.

Koiramestarin jakso kokonaisuudessaan Areenassa. - Toista Yle Areenassa

Sonin hymyilyä herättänyt temmellys levisi nopeasti Yle Areenasta sosiaaliseen mediaan. Youtubessa Sonin haastetta katsottiin miljoonia kertoja ympäri maailman. Videota esitettiin amerikkalaisissa televisio-ohjelmissakin.

Soni pääsi kokeilemaan houkutushaastetta uudelleen samana vuonna Helsingin Messukeskuksessa. Koira 2014 -tapahtumassa kultainennoutaja suoritti vastaavan herkkuradan kaksi kertaa ja sortui silloinkin mässäilemään molemmilla kerroilla.

Helsingin Sanomat raportoi Messukeskuksesta ja Sonin kerrottiin saaneen messuyleisöltä suuret suosionosoitukset.

Koiramestaria Sonista ei vuonna 2014 kuitenkaan tullut. Koiran puolustukseksi mainittakoon, ettei hän ollut ainoa sarjan kilpailijoista, jotka lankesivat herkkuruokien houkutukselle. Suorituksen riemukkuus teki Sonista katsojien suosikin.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Keskustelu