Hyppää pääsisältöön

Yle Radio 1

Onko sinulla arkaluontoinen aarre? Kerro sen tarina!

Toimittaja Minna Joenniemi avonaisen kultahelaisen kirstun vieressä pääkallo kädessään.
Kuvateksti Yle Radio 1:n Ikimuistoisteisen esineiden illassa tuleteaan tavaroihin liittyviä tunteita. Minna Joenniemeä kiinnostaa esineet, joihin liittyy latautunutta historiaa.
Kuva: Raili Tuikka / Yle

Norsun jalasta tehty pöytä, enon eroottiset esineet, sotasaalis - arkaluontoisiin aarteisiin liittyy ristiriitaista historiaa ja arvokasta ajan kuvaa. Ikimuistoisten esineiden ilta kerää tavaroiden tarinoita! Katso ohjeet!

Mikä on arkaluontoinen aarre?

Se on esine, johon liittyy salaisuus, tabu tai jopa rikos. Se on aarre, koska se kertoo jotain arvokasta ajasta. Mikä on ollut vaiettua tai kiellettyä ennen. Mikä on epäkorrektia tai laitonta nyt.

Luodaan yhdessä aarrearkku!

​Kerro tavarasi tarina! Lähetä se ja aarteen kuva artikkelin lomakkeella tai jaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ikimuistoinenesine. Tarinoista kertyy aarrearkku tähän artikkeliin. Sitä pengotaan suorassa lähetyksessä maanantaina.

Punainen makeisrasia, jonka kannessa hakaristi
Kuvateksti Tässä Fazerin makeisrasiassa on säilytetty nappeja.
Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Yllätä suoran lähetyksen studiovieraat! Yle Radio 1:n Ikimuistoisten esineiden illassa maanantaina 8.5. klo 19-21 kuuntelijoiden tarinoihin eläytyvät Minna Joenniemen kanssa kirjailija Teemu Keskisarja, antiikin tuntija Wenzel Hagelstam ja tutkimuspäällikkö Minna Sarantola-Weiss Helsingin kaupunginmuseosta.

Osallistu lähetyksen ajan soittamalla numeroon 09 144800 tai lähettämällä WhatsApp-viesti numeroon 044 5 144800!

Nukke
Kuvateksti Äiti jätti perheensä ja lähti toisen miehen matkaan. Hän osti myöhemmin lapselleen lohdutukseksi tämän nuken.
Kuva: Helsingin kaupunginmuseo