Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Au pairit matkaavat sarjan 10. kaudella Etelä-Afrikkaan! Tasavuosien kunniaksi luvassa erikoisohjelmia

Au pairit poseeravat kameralle ja taustalla on vuoria ja heinikkoa.
Kuvateksti Au pairit Etelä-Afrikassa on sarjan 10. tuotantokausi. Yle Areenassa 17.5.2023.
Kuva: Jori Heikkinen / Mediawan / Yle

Huippusuositun Au pairit -sarjan uusi, jo 10. tuotantokausi julkaistaan Yle Areenassa keskiviikkona 17.5. klo 20.

Sarjan 10-vuotissynttäreiden juhlahumu huipentuu lauantaina 20.5. julkaistavaan Au pairit 10 v Reunion -erikoisjaksoon sekä klo 17 alkavaan suoraan lähetykseen Au pairit 10 v Live.

Au pairit -sarjan kymmenennellä kaudella Aada, Emilia, Emmi-Lotta ja Sebastian matkustavat ainutlaatuisia kokemuksia tarjoavaan Etelä-Afrikkaan. Nelikon isäntäperheet asuvat loputtomista hiekkarannoistaan ja uskomattoman monipuolisesta luonnostaan tunnetulla Garden Routen alueella. Kauniin pinnan alla kasvavat kuitenkin ainekset monenlaisiin kulttuurishokkeihin, joihin au pairit kompastelevat kukin omalla tavallaan.

Tulevatko säntillinen Aada, herkkä Emmi-Lotta, suorasukainen Sebastian ja spontaani Emilia keskenään toimeen? Entä millaisia haasteita he kohtaavat eteläafrikkalaisissa isäntäperheissään? Vain yksi asia on varmaa: luvassa on norsuja, kirahveja ja virtahepoja!

Emmi-Lotta, 23, Kuopio

”Mä oon elämässä vähän semmosessa risteyskohdassa.”

Emmi-Lotta hymyilee kameralle ja taustalla näkyy rantakalliota.
Kuva: Kuvaaja: Jori Heikkinen / Mediawan / Yle

Emmi-Lotta on 23-vuotias menevä ja kupliva kuopiolainen sinkku. Jalkapallon parissa kasvanut nainen on äskettäin luopunut paitsi rakkaasta harrastuksestaan, myös parisuhteesta. Herkkä ja empaattinen Emppu lähtee au pairiksi siinä toivossa, että löytäisi selkeyttä elämäänsä ja samalla näkisi maailmaa. Aiempaa kokemusta lastenhoidosta hänellä ei ole.

Van den Heeverin perhe asuu sähköaidoin eristetyllä rikkaiden luksusalueella. Jaco-isän ja Ellenore-äidin lisäksi perheeseen kuuluvat 11- ja 8-vuotiaat pojat Levi ja Noah sekä 6-vuotias adoptiotytär Suné. Syntymästään kuuro Suné pääsi uudessa perheessään leikkaukseen, jossa asennettujen implanttien ansiosta hän opettelee nyt puhumaan ja kuulemaan. Perheen lapset ovat tottuneet saamaan sen minkä haluavat. Miten vapaa-ajan elämyksiä janoava Emmi-Lotta viihtyy perheessä, jossa on vaativa ilmapiiri eikä omaa aikaa juuri jää?

Sebastian, 21, Oulu

”Mä haluisin opettajaksi, mut mul on tosi vähän kokemusta lapsista. Onks se vaan mun pään sisällä, et mä oisin hyvä opettaja?”

Sebastian istuu rantakalliolla.
Kuva: Kuvaaja: Jori Heikkinen /Mediawan / Yle

21-vuotias Sebastian on paljasjalkainen stadilainen sinkku, joka muutti Ouluun yliopisto-opintojen perässä. Opettajaksi tähtäävä fuksi lähtee au pairiksi saadakseen kokemusta lasten kanssa työskentelystä. Samalla hän toivoo kasvavansa joka viikonloppu bilettävästä teinistä vastuullisemmaksi aikuiseksi, joka asettaa omat rajansa. Suomeen jää ikävöimään erityisesti mummi, sillä Sebbe on omien sanojensa mukaan ”mummin poika”.

Sebbe pitää Oulua landena, mutta Etelä-Afrikassa käsitys maaseudusta saa uudet ulottuvuudet. Isä Marius ja äiti Belinda asuvat kaukana kaikesta neljän tyttärensä, yhden poikansa ja lukemattomien maatilan eläinten kanssa. Nuorin lapsi, 7-vuotias Alisha, opiskelee kotikoulussa Raamatun sanomaa. Miten liberaaleja arvoja vaaliva Sebastian sopeutuu perheeseen, jonka elämäntapa on kuin tuulahdus 1950-luvun konservatiivisesta Amerikasta? Entä miten perhe reagoi räväkkään ja suorasanaiseen au pairiin, joka ilmoittaa heti ensikohtaamisella olevansa homo ja kysyy, onko se perheelle ongelma?

Emilia, 21 Turku

”Mä en oo ikinä ollut sellanen ihan lasten rakastaja. Mua jännittää et ärsyynnynkö mä niihin lapsiin.”

Emilia hymyilee kameralla, taustalla näkyy rantakalliota.
Kuva: Kuvaaja: Jori Heikkinen / Mediawan / Yle

Emilia on 21-vuotias turkulainen uimavalvoja. Hän lähtee au pairiksi ensisijaisesti kaiken muun kuin lastenhoidon vuoksi. Rohkea ja spontaani Emilia kertoo keräilevänsä kokemuksia ja lähtee mukaan kaikkeen, mitä ei ole ennen tehnyt. Au pairiksi hakiessaan hän vietti vielä sinkkuelämää, eikä mikään pitänyt naista kiinni Suomessa. Mutta vain hetki ennen reissua hän löytääkin elämänsä rakkauden. Kestääkö kuherruskuukausi ikuisuudelta tuntuvan välimatkan? Entinen kilpauimari on elementissään vedessä ja aikoo hyödyntää Etelä-Afrikan upeat rannat joka-aamuisella uintireissulla. Se, miten suunnitelma toteutetaan lapsiarjen keskellä, ei Emiliaa etukäteen huoleta. Hän jännittää sitä, että saattaa ärsyyntyä lapsiin helposti, jos he ovat vilkkaita tai heitä on monta.

Emilian isäntäperhe Rodrigues asuu Plettenberg Bayn golf-resortin hulppeissa maisemissa. Äiti Estelle on arkkitehti ja isä Nuno konsultti. Perheen vanhin lapsi on 10-vuotias tytär Chloe, jolla on kolme rasavilliä pikkuveljeä: 7-vuotias Ben, 5-vuotias Nuni ja 3-vuotias Luca. Miten Emilia pärjää perheessä, jonka vanhemmat arvelevat au pairin joko rakastavan perheen vauhdikasta arkea tai sekoavan siitä?

Aada, 19, Tampere

”En mä tiedä onks se vähän sairasta, mut kyl mä tykkään siitä et on asiat järjestyksessä.”

Aada poseeraa kameralla laskevan auringon edessä.
Kuva: Kuvaaja: Jori Heikkinen /Mediawan / Yle

19-vuotias Aada asuu Tampereella poikaystävänsä Jannun kanssa. Koko au pair -nelikon kuopus on samalla myös porukan kokenein lastenhoitaja. Kolmen lapsen isosisko on kasvanut huolehtivaiseksi ja tunnolliseksi laumanvartijaksi. Aada hyödyntää lukion jälkeistä välivuottaan au pair -haaveen toteuttamiseen. Hän odottaa kokemukselta eniten juuri lastenhoitoa sekä vahvistusta unelma-ammatilleen luokanopettajana. Pikkutarkka Aada tykkää suunnitella kaiken etukäteen eikä pidä viime hetken muutoksista. Ennen au pairiksi lähtöään hänellä on jo päiväkirjaan tehty check list odotuksista, joita on asettanut isäntäperheelle näitä tapaamatta. Miten käy, kun todellisuus ei istukaan ennalta hahmoteltuun palapeliin?

Anzelle ja Luke Hugil asuvat puutalossa kahden lapsen, 5-vuotiaan Lalucian ja 10-kuukautisen Saulin kanssa. Anzellen vanhin poika on juuri muuttanut pois kotoa isälleen. Luke tekee pitkää päivää puutarhurina ja huoltomiehenä. Anzelle hoitaa lapset ja kodin samalla, kun pyörittää oman kodin alakerrassa sijaitsevaa päiväkotia ja iltapäiväkerhoa. Miten järjestelmällisyyttä ja varmuutta kaipaava Aada sopeutuu perheeseen, jossa stressi ja kiire näkyvät kaaoksena? Entä saako Aada uusia näkökulmia unelma-ammattiinsa talossa olevan päiväkodin ansiosta?

Au pairit Etelä-Afrikassa Yle Areenassa keskiviikkona 17.5. klo 20.00. Yle TV2:ssa sarja nähdään 17.5. alkaen joka ilta tuplajaksoin klo 21.00.

10-vuotiskauden kunniaksi erikoisohjelmia lauantaina 20.5.

Au pairien kymmentä vuotta juhlitaan lauantaina 20.5. Yle Areenassa. Tuolloin heti vuorokauden vaihduttua julkaistaan 50-minuuttinen erikoisjakso Au pairit 10 v Reunion, jossa käydään läpi auppareiden ikimuistoisimpia käänteitä ja tapahtumia kymmenen vuoden ajalta. Mukana muistelemassa on au paireja usealta eri tuotantokaudelta, mm. Judith Los Angelesin kaudelta, Joona Miamista, Emma Havaijilta, Nea Irlannista, Iida Panamasta ja Sebastian Etelä-Afrikan kaudelta.

Au pairit 10 v Live on suora lähetys Yle Areenassa klo 17.00 alkaen. Parituntisessa lähetyksessä Yle Mixistä tuttu, Au pairit -faniksi tunnustautuva Jasmin Beloued jututtaa sarjan tekijöitä ja tähtiä ohjelman tekemisestä. Suoraan lähetykseen osallistuu au paireja useilta sarjan kausilta, ja mukana ovat myös kaikki 10. kauden aupparit. Yleisö pääsee vaikuttamaan lähetyksen kulkuun chatin kautta, ja myös vieraina nähdään sarjan faneja.

Au pairit -sarjan kaikki edelliset kaudet ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa