Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Tanssiva karhu -palkinnon jakaminen jatkuu – Yle ja uusi yhdistys yhteistyöhön

Tanssiva karhu -runopalkinnon logo, jossa karhu tanssii sinisellä pohjalla
Kuvateksti Yle jatkaa Tanssivan karhun mediakumppanina.

Tanssiva karhu -runopalkinnon jakaminen siirtyy vuonna 2023 Yleltä Runousyhdistys Karhulle. Yle jatkaa palkinnon mediakumppanina.

Yle aloittaa yhteistyön juuri perustetun Runousyhdistys Karhun kanssa, joka jatkaa Tanssiva karhu -runopalkinnon jakamista. Yle on linjannut, miten yhtiö käyttää rahojaan, ja rahapalkintojen jakamisen sijaan yhtiö tukee kotimaista kulttuurikenttää sisältöjä tekemällä. Kyse ei ole siis säästötoimenpiteestä.

”Hienoa, että Tanssiva karhu saa palkintona jatkoa ja tulevaisuudessa yhä useammalla taholla on siitä omistajuutta. Olemme ilolla mukana tekemässä runoudesta sisältöjä eikä niiden määrä Ylellä vähene – päinvastoin, nyt voimme käyttää palkinnon järjestämisestä vapautuvaa resurssia sisältöjen tekemiseen”, sanoo Kulttuuri- ja asiasisällöt -osaston vastaava tuottaja Laura Vehkaoja.

Yle jatkaa siis Tanssivan karhun mediakumppanina ja tekee sisältöjä runopalkintoon liittyen. Tarkoituksena on jakaa Tanssiva karhu sekä Kääntäjäkarhu myös tänä vuonna. Kuluvan vuoden osalta Yle maksaa palkinnon rahoituksen, jotta siirtymävaiheesta saadaan mahdollisimman sujuva.

Runousyhdistys Karhun tarkoituksena on edistää ja tukea uutta kotimaista ja käännösrunoutta Suomessa. Tämä vastaa Ylen ajatusta Tanssiva karhu -palkinnon arvopohjasta. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittu kirjailija Markus Leikola on hyvillään siitä, että kotimaisen runouden tärkein palkinto voidaan turvata.

”Ilahduttavan nopeasti puolen sataa eri viiteryhmiin kuuluvaa kansalaista halusi edistää runoutta pitämällä Tanssivan karhun hengissä uuden yhdistyksen avulla. Haluamme kiittää myös Yleä nopeista ja joustavista neuvotteluista. Vuosittain vaihtuvan raadin puheenjohtajaksi yhdistys on kutsunut kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen. Palkintoehdokkaat tullaan julkistamaan Turun kirjamessuilla ja voittaja Helsingissä marraskuussa yhdessä Tekstin talon kanssa.”

Vuoden 2023 Tanssiva karhu -palkinnon aikataulusta, raadista ja muista yksityiskohdista kerrotaan lisää myöhemmin.