Hyppää pääsisältöön

Yle Radio 1

Äitienpäivän musiikkijumalanpalveluksessa ovat äänessä lapset

Päivitetty 12.05.2023 19:02.
Malmin seurakunnan lapsikuorolaisia radiojumalanpalveluksen tallennuksessa.
Kuva: Teija Tuukkanen / Kirkkohallitus

Malmin seurakunnan lapsikuorolaiset yhdistivät voimansa radiojumalanpalveluksessa, jossa kajahtelevat Lasten Virsi -kirjan laulut.

Äitienpäivän radiojumalanpalveluksessa tehdään musiikillista matkaa uuden Lasten virsi -kirjan ja Mukulamessun laulujen sävelin ja sanoin. Mukana on viitisenkymmentä lapsikuorolaista ja he ovat äänessä niin laulaen kuin puhuenkin.

Jumalanpalveluksen musiikissa mukana oleva kanttori Teija Tuukkanen kertoo, että luvassa on valoa ja iloa tulviva jumalanpalvelus, jossa kuullaan erityisesti lasten ääniä.

- Tätä jumalanpalvelusta lähdettiin suunnittelemaan yhdessä Malmin seurakunnan kanttoreiden kanssa. Koska kyseessä on äitienpäivän radiokirkko, ajateltiin että lapsikuorot ovat luonteva lähtökohta musiikin toteutukselle.

- Hyvin pian todettiin, että kyllä lasten pitää päästä ääneen myös muussa kuin lauluissa ja niinpä meillä on mukana esimerkiksi synnintunnustusta ja saarnaa toteuttamassa lapsia, Teija Tuukkanen toteaa.

Laulut ovat rukouksia

Monet Musiikkijumalanpalveuksen lauluista ovat myös rukouksia, ja se liittyy taas tämän sunnuntain kirkolliseen teemaan, rukoukseen. Sunnuntaina vietetään kirkkovuodessa rukoussunnuntaita.

Musiikillisessa jumalanpalveluksessa ovat mukana Malmin seurakunnan lapsikuorot Tuulenpesä, Nuottilinnut, Pihlajanmarjat ja Laulupuu ja kanttorit Liisalotta Lepistö, Kaisu Rauhamaa ja Teija Tuukkanen, sekä huilistina Heikki Pohto. Pappina on Laura-Elina Koivisto. Ohjelma on tallennettu Viikin kirkossa torstaina 11.5.2023.

Äitienpäivän musiikkijumalanpalvelus Viikin kirkosta Helsingistä

Ohjelma ei ole enää saatavilla

Äitienpäivän Musiikkijumalanpalvelus su 14.5. klo 10, Yle Radio1 ja Areena.