Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Radio Suomen Kesäradio kuuluu arki-iltapäivisin koko maassa

Kuvassa kolme henkilöä katsoo kameraan. Etualalla kaksi miestä istuvat sohvalla ja heidän takanaan oleva nainen istuu sohvan selkänojaan nojaten.
Kuva: Jani Aarnio / Yle

Kesä tuo muutoksia Radio Suomen lähetyksiin. Alueellisten lähetysten sijaan Radio Suomen arki-iltapäivissä kuullaan viime vuoden tapaan aluetoimitusten tuottamaa valtakunnallista Kesäradiota 5. kesäkuuta alkaen aina elokuun loppuun.

Kesäradiossa on läsnä koko Suomi, sillä lähetyksiä tekevät aluetoimitusten juontajat, toimittajat ja uutisjuontajat. Maakunnalliset uutiset ovat tutuilla paikoillaan läpi kesän. Helsingin alueella kuullaan kesälläkin Radio Suomen Helsingin lähetys.

Kesäradion juontajat ovat eri puolilta Suomea. He ovat Taavi Salmivaara Yle Hämeestä, Pauliina Puurila Yle Pirkanmaalta ja Carolus Manninen Yle Lounais-Suomesta.

”Kesäradiosta saatiin viime kesänä erittäin hyvää palautetta kuulijoilta. Kuuntelu kasvoi ja tavoitimme kuulijat erinomaisen hyvin. Jatkamme innolla Kesäradion merkeissä siis myös tänäkin kesänä”, kertoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan aluetoiminnan päällikkö Karri Lehtiö.

Toimittajat ovat läsnä eri puolilla Suomea, ja paikallinen uutispalvelu jatkuu Radio Suomessa myös kesän ajan normaalisti. Tarjolla onkin arki-iltapäivisin jotain ainutlaatuista – koko kesäinen Suomi.

”Kesällä radion kuuntelu muuttuu. Edelleen halutaan tietää, mitä maailmalla, mutta erityisesti mitä lähellä tapahtuu. Kesäinen Suomi herää eloon. Kesäradio on siellä missä tapahtuu, reagoi välittömästi uutistilanteisiin ja tarttuu kiinnostavimpiin puheenaiheisiin ympäri maan”, toteaa Ylen alueiden radiokehityksestä vastaava päällikkö Aki Karjalainen.