Hyppää pääsisältöön

Yle TV1

Helluntain Riemulauluissa etsitään pyhän kosketusta

Päivitetty 23.05.2023 13:32.
Jukka Leppilampi, Elina Vaittinen, Kari Kanala ja Jepa Lambert sekä Sounds of Mercy -kuoro Riemulauluissa.
Kuvateksti Jukka Leppilampi, Elina Vaittinen, Kari Kanala ja Jepa Lambert pohtivat Riemulauluissa, missä voi kokea pyhän kosketusta.
Kuva: Aarne Ormio / Kirkon viestintä

Riemulaulut on iloinen ja viihteellinen television hartausohjelma, jossa kuoromusiikilla on tärkeä sija. Helluntain jaksossa sunnuntaina 28.5. klo 10 pohditaan, missä tilanteissa voi kohdata pyhää.

Pyhän kosketus -Riemulaulujen artistivieraana on gospelin Grand Old Man, muusikko Jukka Leppilampi. Hän esittää ohjelmassa oman kappaleensa Tämä huone, tämä hetki ja on myös haastateltavana yhdessä Sounds of Mercy -kuoroa johtavan Jepa Lambertin kanssa. Lambert on tuttu mm. Vesterinen yhtyeineen -kokoonpanosta ja Elämäni biisi -ohjelmasta sekä lukuisten artistien taustalaulajana.

Millä tavoin nämä kaksi artistia ovat löytäneet gospelin? Miten usko Jumalaan näkyy heidän työssään? Missä he kokevat pyhän läsnäoloa?

Musiikki virittää pyhän kohtaamiseen

Sounds of Mercy -gospelkuoron kanssa soittaa taitavista ammattimuusikoista koostuva akustinen bändi: Jiri Kuronen, piano, Aki Haarala, kitara, Markku Heikkilä, perkussiot ja Sakari Pitkäsalo, koskettimet. Tosena kuorona laulaa Kaisaniemen ala-asteen 6C-musiikkiluokka opettajansa Niina Niemen johdolla.

Musiikkina kuullaan mm. kaksi Sounds of Mercyn omaa uutta kappaletta sekä muita rauhallisia, pyhän kohtaamiseen virittäviä lauluja.

Ohjelman juontavat Elina Vaittinen ja Kari Kanala. Riemulaulut on kuvattu Paavalinkirkossa Helsingissä.

Riemulaulut 28.5. klo 10 Yle TV1 ja Areenassa.

Riemulaulut - Pyhän kosketus - Toista Yle Areenassa