Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Louis Theroux saapuu Suomen Lappiin Aurora-tulevaisuustapahtuman pääpuhujaksi

Louis Theroux mustavalkoisessa lähikuvassa pitkän käytävän etualalla.
Kuva: Daniel Dewsbury

Tapahtuma järjestetään Levillä marraskuussa ja sen teemoina ovat sivistys ja tasa-arvo.

Palkittu dokumentaristi, elokuvaohjaaja, toimittaja, tuottaja ja kirjailija Louis Theroux on Levi Summitissa 17. marraskuuta järjestettävän Aurora-tulevaisuustapahtuman pääpuhuja.Theroux'n osuus toteutetaan keskusteluna, jonka toisena osapuolena on Yle Perjantaista tuttu toimittaja Sean Ricks.

Tänä vuonna keskustelut käydään sivistyksen ja tasa-arvon näkökulmasta koulutuksen, kulttuurin ja hyvinvointiyhteiskuntamme tulevaisuuteen pureutuen.

”Theroux on juuri oikea henkilö puhumaan sivistyksestä, sillä hänellä on syvää ymmärrystä maailmasta sekä tarttumapintaa erilaisiiin mielipiteisiin ja ihmiskohtaloihin. Tällä hetkellä tarvitsemme puhetta sivistyksestä enemmän kuin aikoihin, emmekä malta odottaa, että pääsemme kuulemaan Theroux’n ajatuksia aiheesta”, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Pia Louhivuori.

Theroux tunnetaan parhaiten hänen itse tuottamistaan ja mukaansatempaavista dokumenttielokuvista, joissa usein tutkitaan kiistanalaisia ja monimutkaisia ihmiselämään kuuluvia ilmiöitä.

Pääpuhujan lisäksi Aurorassa kuullaan yhteensä kahdeksan keskustelua, joissa käsitellään sivistystä ja tasa-arvoa monelta eri kantilta.

Eri alojen asiantuntijoiden kanssa pohditaan muun muassa sitä, mitä sivistys on ja mihin sitä vielä tarvitaan, miten Suomen koulujärjestelmällä menee, miten Pisa-tulokset saadaan nousuun sekä mikä on taiteen ja kulttuurin merkitys sivistyksessä ja millaista sivistystä tarvitaan taloudessa.

Tapahtuma huipentuu Theroux’n kanssa käytävään keskusteluosuuteen, johon yleisöllä on vapaa pääsy Levi Summitissa.

Kaikki keskustelut mukaan lukien Theroux’n osuus nähdään suorissa striimeissä Yle Areenassa. Tapahtuman keskustelijat ja tarkemmat teemat julkaistaan tulevan syksyn aikana.

Aurora – tulevaisuustapahtuma tunturissa on yhteistyöhanke, jossa Yle vastaa sisällöstä ja Visit Levi tapahtuman järjestämisestä. Tapahtumaan osallistumisesta paikan päällä lisää tietoa Auroran verkkosivuilla.