Hyppää pääsisältöön

Yle Radio 1

Minkä äänen haluat kuulla? Äänien ilta Yle Radio 1:ssä ma 29.5.

Nainen tutkii äänitteitä.
Kuva: Yle

Äänien ilta -lähetykset ovat tuoneet esiin ääniä niin menneisyydestä kuin nykyisyydestäkin: kaappikellosta poretablettiin, susilaumasta mölysammakoihin, höyrykoneesta hammasporaan. Mutta millainen olisi ääni, jonka voi kuulla vain Suomessa?

Tätä pohdittiin, kun alettiin suunnitella Äänien iltaa, joka tehdään yhteistyössä Serbian ja Slovenian yleisradioyhtiöiden kanssa, otsikolla European Evening of Sounds.

Kaksituntisen suoran lähetyksen aikana ollaan yhteydessä Serbian (RTS) ja Slovenian (RTV) studioihin Belgradissa ja Ljubljanassa, ”vaihdetaan” ääniä ja jutellaan niistä.

Tämä kaikki suomalaisia äänitoiveita unohtamatta. Eli voit edelleen toivoa Äänien illalta haluamiasi ääniä!

Lähetä äänitoiveesi alla olevalla lomakkeella tai soita Äänien illan suoraan lähetykseen maanantaina 29.5.2023 klo 19 alkaen, numeroon 09 - 144 800.

Lähetyksen juontaa Jukka Mikkola ja studiossa ovat tutut äänien tutkijat: kulttuurintutkimuksen professori emerita Helmi Järviluoma ja kulttuurintutkimuksen professori Heikki Uimonen. Illan tuottaa Pertti Ylikojola.

Äänien ilta: European Evening of Sounds Yle Radio 1:ssä maanantaina 29.5.2023 klo 19-21. Myös Yle Areenassa.

Täytä lomake.

Henkilötietoja käytetään vain journalistisiin käyttötarkoituksiin. Tietoja ei käytetä esimerkiksi myyntiin, markkinointiin tai hallinnollisiin tarkoituksiin. Viestisi voidaan julkaista ohjelmanteon yhteydessä millä tahansa Ylen alustalla, kuten esimerkiksi radiossa, televisiossa, verkossa tai sosiaalisen median kanavissa. Lisätietoa tietosuojasta: yle.fi/tietosuoja

Lisää aiheesta Yle Areenassa