Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Yle valitsee lähetystensä vieraat journalistisin perustein

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Maaseudun Tulevaisuuteen 30.5.2023.

Maaseudun Tulevaisuus otti pääkirjoituksessaan (29.5.) kantaa Ylen A-Talk-lähetyksen vierasvalintoihin. Yle valitsi ohjelman 25.5. vieraat journalistisen harkinnan ja lähetyksen uutisnäkökulman mukaisesti.

Kaikissa uutisaiheissa on syytä kuulla käsiteltävää teemaa monipuolisesti eri näkökulmista lähestyviä haastateltavia. Tällä kertaa keskustelun pääkysymyksenä oli metsien rooli Suomen ilmastotoimissa sekä erilaiset tulkinnat hakkuutasoon ja hiilinielujen kehitykseen liittyen. Ohjelmaan valittiin keskustelijat teollisuuden ja tutkimuksen aloilta. Aihetta kommentoivat Luonnonvarakeskuksen ja Metsäbiotalouden tiedepaneelin puheenjohtaja Antti Asikainen ja ja Suomen ympäristökeskuksen professori Jyri Seppälä Ilmastopaneelista. Toiset lähetyksen kaksi vierasta valittiin edunvalvontapuolelta, jota edustivat Greenpeacen Kaisa Kosonen ja Metsäteollisuuden Karoliina Niemi.

Yle valitsee uutislähetystensä näkökulmat ja vieraat aina journalistisin perustein. Valittu kokoonpano oli näistä näkökulmista katsoen perusteltu. Yle ja Yle Uutiset ovat tehneet journalistisia sisältöjä metsäkeskustelusta aiemminkin ja tekevät niitä myös jatkossa. On selvää, että myös metsänomistajien näkökulma tulee kuulluksi.

Jouko Jokinen
Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava toimittaja