Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Näin perustat menestyvän yrttitarhan kylmiin olosuhteisiin

Päivitetty 21.06.2023 12:45.
Näin perustat yrttitarhan kylmiin olosuhteisiin - Toista Yle Areenassa

Saat selkeitä vinkkejä ja ohjeita yrttiasiantuntijalta ja puutarha-asiantuntijalta siihen, miten luot helppohoitoisen yrttipuutarhan ja miten hyödynnät sadon.

Monet meistä unelmoivat rehevästä yrttitarhasta, joka tuoksuu hyvältä ja jossa pörrää kimalaisia ja perhosia aivan kuin Etelä-Euroopassa. Vaikka laventeli ja rosmariini eivät viihdy kylmässä pohjolassa, on monia muita yrttejä, jotka ovat sitkeämpiä ja selviytyvät pitkistä talvista.

Tule mukaan, kun yrttiasiantuntija Alexandra De Paoli ja puutarha-asiantuntija Lena Gillberg perustavat kulttuurihistoriallisen yrttitarhan. Voit helposti seurata suoraa lähetystä täältä, keskiviikkona 7. kesäkuuta kello 19.

Kysy yrteistä ja kasvimaasta chatissa

Jos haluat osallistua chatiin suorassa lähetyksessä, teet sen kirjautumalla Yle Areenaan. Täältä löydät ohjeet miten luot Yle Tunnuksen, joka toimii kaikilla Ylen alustoilla ja palveluissa.

Ohjelmaa voi hyvin seurata myös kirjautumatta. Lähetys tallennetaan Areenaan, joten voit katsoa sen myös myöhemmin.

Små örtplantor i videbädd
Kuvateksti Vinkki nopean sadon saamiseksi on istuttaa useampia saman lajin taimia. Silloin puutarhasta tulee nopeasti rehevä.
Kuva: Yle/Strömsö/Monica Storm

Vinkkejä ja nörttitietoa vanhoista kasveista

Jääkö yrttitietämyksesi lähinnä tilliin ja ruohosipuliin? Saat koko joukon nörttifaktoja yrteistä. Saat muun muassa kuulla laventelin kaksoisolennosta, joka kukkii yhtä kauniisti kuin alkuperäinen, mutta viihtyy näin pohjoisessa.

Pääset myös matkalle yrttien tarunomaiseen historiaan ja kuulet, miten lipstikkaa käytettiin pelottamaan pois käärmeitä ja miksi kynteli julistettiin pannaan luostaripuutarhoissa.