Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Päätoimittaja Maria Pettersson ryhtyy luotsaamaan ärhäkkää Pyöreää pöytää

Maria Pettersson
Kuvateksti Journalisti-lehden päätoimittaja ja tietokirjailija Maria Pettersson aloittaa Radio Suomen Pyöreän pöydän puheenjohtana 23.8.
Kuva: Yle

Uusi puheenjohtaja aloittaa suositussa keskusteluohjelmassa elokuussa. Maria Pettersson on päätoimittaja, kirjailija ja roolipelaaja.

Kuuntelijoiden suosikkiohjelma Pyöreä pöytä saa uuden puheenjohtajan syksyllä.

Journalisti-lehden päätoimittaja ja kirjailija Maria Pettersson aloittaa keskusteluohjelman uutena vetäjänä innostunein mielin.

– Pyöreä pöytä on suomalaisen radion paras ajankohtaisohjelma, ja on suuri kunnia päästä johtamaan sen keskustelua.

– Ohjelma nojaa keskustelijoiden hoksnokkaan ja kykyyn katsoa yhteiskunnallisia asioita eri näkökulmista. Minun tehtäväni on tarvittaessa lietsoa tai suitsia niin, että keskustelu soljuu sujuvasti”, Pettersson sanoo.

Tuttu kasvo ja ääni Ylen ohjelmissa

Ylen media-aiheisessa tv-ohjelmassa Viimeinen sana Pettersson on ollut kommentaattorin roolissa. Vuonna 2013 häntä kuultiin nimikko-ohjelmassa Yle Puheella, ja vuonna 2020 hän teki Ylelle podcast-sarjan Maria Pettersson ja historian naiset. Roolipeliharrastuksensa ansiosta hän on mukana Yle Puheen ohjelmana alkunsa saaneessa RopeLIVE:ssä. Kaikki ohjelmat löytyvät Yle Areenasta.

Pettersson on neljäs suorien Pyöreä pöytä -väittelyiden puheenjohtaja. Kevätkauden 2023 paneelia kurissa pitänyt toimittaja Olli Seuri siirtyy uusiin tehtäviin.

Suorapuheiset keskustelijat ovat vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard, kirjailija Juha Itkonen, professori Anu Koivunen, kolumnisti, pastori Hilkka Olkinuora, professori Mika Pantzar, yrittäjä Pekka Seppänen, toimittaja Ruben Stiller, toimitusjohtaja Taru Tujunen ja muusikko Maija Vilkkumaa.

Uusi kausi käynnistyy keskiviikkona 23.8.2023 Radio Suomessa ja Areenassa.

Kuuntele Areenassa, millaisia keskusteluja Pyöreä pöytä kevätkaudella 2023 kävi